İşyeri Hekimi Reçeteleri Hakkında Bilgilendirme


  • Ekim 19, 2017
  • 16179

Değerli meslektaşlarımız,

Son günlerde bazı işyeri  hekimi meslektaşlarımızın reçetelerinin eczanelerden geri dönmesi üzerine İstanbul Tabip Odası'nı arayan meslektaşlarımıza gereken  destek verilmiş ve eksikler konusunda uyarı yapılmıştı.

Genellikle meslektaşlarımızın Sağlık Bakanlığı Doktor Bilgi Bankası'nda kaydının bulunmaması, kaşelerde diploma sicil no yer almaması ve medula sisteminde hekim tesis kod no sorunları mevcuttu.

Bu sorunlar büyük oranda halloldu ve manuel hazırlanan reçeteler 31.12.2017 tarihine kadar geçerli olacak.

Yine de bu aşamada eksiksiz yapılması gerekenleri aşağıda bir kez daha hatırlatıyoruz.

1 - Doktor Bilgi Bankası kayıt yapılması: 

http://sbu2.saglik.gov.tr/drBilgi/

adresinden bilgilerinizi girerek kontrol ediniz.  Eğer kaydınız yoksa veya "Sağlık Bakanlığı'na bağlı Doktor değilsiniz" uyarısı varsa Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün (Tescil ve Denklik İşlemleri Daire Başkanlığı) aşağıdaki telefon numaralarını arayarak kayıt yaptırabilirsiniz.

0 312 585 15 80
0 312 585 15 81
0 312 585 15 82

2 - SGK Medula Şifresinin alınması:

https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor/KullaniciIslem.faces

adresinden gerekli bilgileri doldurarak "Aktivasyon Kodu Gönder" butonuna tıklayınız. e-posta adresinize yaklaşık yarım saat içinde parola gelecektir. (Spam klasörünüze düşebilir, kontrol ediniz)

Bir problem yaşamanız durumunda eczane@sgk.gov.tr mail adresine bir mail atabilir veya 0 312 414 41 41 telefon numarasını arayarak yardım alabilirsiniz.

3 - SGK Medula girişi:

https://medeczane.sgk.gov.tr/hekim/login.faces

adresinden TC kimlik No ve SGK'nın gönderdiği parola ile giriş yapın ve parolanızı değiştirin.

Giriş yaptıktan sonra soldaki menüden "Hekim Bilgileri" modülüne tıklayın. 11xx9903 (xx il kodu) tesis kodunuzu kontrol edin. Birden fazla ilde sözleşmeniz var ise birden fazla tesis kodunuz olabilir.

Birkaç gündür eczanelerde işyeri hekimliği reçetelerinin ödenmemesi eczanelerin reçeteyi bu koddan girmedikleri veya tesis kodunuzun olmamasından kaynaklanmaktadır.

Medulada tesis kodunuz yoksa isgkatip@csgb.gov.tr mail adresine mail gönderebilirsiniz.

4-İşyeri veya OSGB ile İSG katip üstünden sözleşme yapılması

5- Elektronik İmza

Daha  sonra ise elektronik reçete için  e-imza  alınması, bir PC veya laptop edinilmesi ve e-reçeteye uygun bir program alınması işlerinin Aralık ayı sonuna kadar halledilmesi gerekiyor.

e-imza pazarlayan değişik şirketlerin Tabip Odası'na başvurusu vardır. Toplu alımda önemli oranda indirim alma olasılığı mevcut. Komisyon ve Oda Yönetimi olarak bu konuda Kasım ayı başına kadar görüşmeleri sürdürecek ve meslektaşlarımızı bilgilendireceğiz.

Aynı şekilde arayüz programı içinde araştırmalarımız devam ediyor. O konuda henüz bir netlik oluşmamıştır. Bu konuda da tüm gelişmeler meslektaşlarımıza duyurulacaktır.

İstanbul Tabip Odası
İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Komisyonu

 


Bu HABERİ Paylaş!