TTB Merkez Konseyi Üyeleri Serbest Bırakıldı


  • Şubat 05, 2018
  • 3394

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin halen gözaltında bulunan 8 üyesi de 5 Şubat 2018 akşam saatleri itibarıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adliye çıkışında beraberinde aileleri, avukatları, milletvekilleri, sendika, meslek ve sivil toplum örgütü temsilcileri hekimler ile TTB binasına gelen yöneticiler, çiçekler ve alkışlarla karşılandı. Grup daha sonra TTB Toplantı Salonu’nda biraraya geldi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, burada kısa bir konuşma yaptı. Gözaltı sürecinin TTB tarihinde hiç rastlanmayan bir durum olduğunu ancak hekimlik mesleğinin değerlerinin savunulmasının çok sık rastlanan bir durum olduğunu belirten Tükel, şöyle konuştu:

“Bu değerler sadece bizimle savunulmuş değerler değil. Nusret Fişekler, Erdal Atabekler, Füsun Sayekler bu değerleri savundu bugüne kadar. Şimdi bizler savunuyoruz. Bunlar koşula bağlı değerler değil, hekimlik değerleri, evrensel değerler. Yaşama, yaşatmaya ait olan değerler. Barışı, özgürlüğü savunan değerler. Biz bunu savunduk. Baskılar bunları savunmamızı engelleyemez. Şu noktada da engellemediğini söylemek istiyorum.

Türkiye’de barşı ortamının oluşması için, özgürlükler için, laik, demokratik bir ülkede yaşamak için gerekli mücadeleyi sağlık alanında, sağlıktan bakarak veriyoruz. Bu süreçte bize destek olan, bizi yalnız bırakmayan, gözaltı sürecinde bizi çok güçlü kılan bütün kişilere, kurumlara, sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu mücedeleyi geçmişten geleceğe doğru sürdüreceğimize burada bir kez daha söz veriyoruz.”

TTB Merkez Konseyi’nin 11 yöneticisinin 30 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alınmasının ardından, TTB İkinci Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve TTB Merkez Konseyi üyeleri Dr. Şeyhmus Gökalp ile Dr. Ayfer Horasan 2 Şubat 2018 Cuma günü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, TTB Genel Sekreteri Dr. Sezai Berber ve Merkez Konseyi üyeleri Dr. Hande Arpat, Dr. Selma Güngör, Prof. Dr. Funda Obuz, Dr. Yaşar Ulutaş, Dr. Bülent Nazım Yılmaz ve Prof. Dr. Taner Gören de bugün gerçekleştirilen Savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.


Bu HABERİ Paylaş!