Yaşamı ve Barışı Savunan Bilim İnsanlarının Yanındayız


  • Şubat 21, 2018
  • 2049

Barış İçin Akademisyenlere yönelik açılan davaların duruşmaları devam ediyor. 21 Şubat 2018, Çarşamba günü, eski TTB ve İstanbul Tabip Odası Başkanlarından Prof. Dr. Özdemir Aktan'ın da aralarında olduğu akademisyenlere destek vermek üzere çok sayıda öğretim görevlisi, hekim Çağlayan Adliyesi'nde biraraya geldi.

Duruşma öncesinde, Barış Akademisyenlerinden, Odamız üyesi Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun ve yine geçtiğimiz günlerde Antalya'da tutuklanan araştırma görevlisi Serdar Başçetin'in bir an önce serbest bırakılması talebiyle adliye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez; "Giderek her kademesi yozlaşan bir eğitim sistemimiz var ne yazık ki. Böyle bir vahim tablo içinde, bütün yetersiz koşullara rağmen çaba sarfeden bilim insanlarına ne diyeceğiz peki? Bildiklerinizi, düşündüklerinizi, keşfettiklerinizi kendinize saklayın mı diyeceğiz, yoksa toplumla, hepimizle paylaşın mı diyeceğiz? Elbette bilim insanları fikirlerini, tespitlerini, buluşlarını toplumla, insanlıkla paylaşmak durumundadır. Tarihe baktığımızda Voltaire böyle davranmıştır, Bertrand Russell böyle davranmıştır. Makbul öğretim üyesi bildiklerini saklayan değil bildiklerini insanlarla paylaşan kişidir. Bizde bu durumun örneği Barış imzacılarıdır; Onur Hocamızdır. Onur Hoca sanayi beldesi Dilovası'nda doğmamış bebeklerin zehirlendiğini bilimsel verilerle ortaya koyduğu, bu bilgileri bilim insanı sorumluluğuyla paylaştığı için üniversitesinden uzaklaştırıldı, soruşturmalara uğradı. Onur Hoca şimdi de fikirleri yüzünden tutuklandı. Onur Hamzaoğlu ve diğer değerli bilim insanlarının fikirleri yüzünden soruşturulmasına, tutuklanmasına son verilmelidir. Talebimiz arkadaşlarımızın bir an evvel aramıza dönmesidir" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından akademisyenler, hekimler 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmayı izlemek üzere Çağlayan Adliyesi'ne girdi


Bu HABERİ Paylaş!