Silivri Cezaevi’nde Hayatını Kaybeden Meslektaşımız Dr. İbrahim Halil Özyavuz Hakkında


  • Haziran 08, 2018
  • 7391

İki aydır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu ve intihar ettiği belirtilen radyoloji uzmanı Dr. İbrahim Halil Özyavuz, Pazar günü tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Öncelikle meslektaşımızın acılı ailesine, dostlarına, arkadaşlarına ve hekim camiamıza baş sağlığı diliyoruz.

Biliyoruz; aslında bu başsağlığı mesajını daha önce yayınlamamız gerekirdi. Ancak “intihar iddiası”nın kamuoyunda yaygınlaşmasının acılı aileyi daha da üzeceği hassasiyetiyle kamuoyuna yönelik bir açıklama yapmadık.

Ne var ki, bu iddia bizim dışımızda yaygın olarak kamuoyunda paylaşıldı. Dahası; olayın intihar değil, başka türde gerçekleştiği, ölümün şüpheli olduğu yönünde bilgiler de daha sonraki günlerde medyada yaygın olarak yer aldı.

Bu gelişmeler karşısında İstanbul Tabip Odası olarak bu açıklamayı yapmayı gerekli gördük.

Dr. İbrahim Halil Özyavuz’un ölümünü duyar duymaz acılı ailesine ulaşarak meslek örgütümüz ve üyelerimiz baş sağlığı dileğimizi ve yardım talebimizi kendilerine ilettik. Dr. İbrahim Halil Özyavuz’un ölümünün şüpheli olduğu, otopsi sürecinde aileye baskı yapıldığı iddiaları sonrasında da aileyle tekrar görüşerek, kamuoyunda yer alan iddialara kendileri de katılıyorlarsa İstanbul Tabip Odası olarak sürece müdahil olmak istediğimizi kendilerine ilettik. Merhum meslektaşımızın ailesi bu şekilde yansıyan iddiaların doğru olmadığını, otopsi işlemleri sırasında herhangi bir baskıyla karşılaşmadıklarını, otopsi raporunun çıkmasını beklediklerini belirterek ilgimiz için teşekkür ettiler. Bundan sonraki süreçte de konuyla ilgili bir ihtiyaçları olduğunda yardıma hazır olduğumuzu belirterek bir kez daha baş sağlığı dileklerimizi ilettik.

Bir meslektaşımızın yaşamının baharında hayatını sona erdiren OHAL rejimini bir kez daha kınayarak meslektaşlarımız ve kamuoyuyla paylaşırız.



İSTANBUL TABİP ODASI


Bu HABERİ Paylaş!