Sağlıkta şiddet sona ersin


  • Ekim 02, 2018
  • 6527

İstanbul Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde görev yapmakta olan meslektaşımız, Dr. Fikret Hacıosman bugün öğle saatlerinde görevi başında iken S.T. isimli hastası tarafından silahlı saldırıya uğramış, başından vurularak ağır şekilde yaralanmıştır.  Durumu kritik olup, meslektaşlarının desteğiyle yaşam mücadelesini sürdürmektedir. 

İstanbul Tabip Odası olayın yakın takipçisidir. Haberin duyulmasının hemen ardından Yönetim Kurulu üyeleri hastaneye giderek olay yerinde değerlendirmede bulunmuş, başhekim ve aile üyeleri ile görüşmüştür.  

Çalışan sağlığı ve güvenliği, sağlığın korunmasının temel bir bileşenidir. Ancak bugün sağlık sistemi kendi çalışanlarının sağlığını bile koruyamamaktadır.  Yaşam hakkını koruyamayan bir sağlık sistemi sağlıksızdır. 

Her geçen gün başka bir meslektaşımıza, çalışma arkadaşımıza şiddet haberini alıyoruz.  Sağlıkta şiddetin hiçbir biçimine ister fiziksel, ister sözel olsun,  alışmayı, kanıksamayı, duyarsızlaşmayı REDDEDİYORUZ!

Ayrıca bu olay psikiyatrik sorunları olan 18 yaşındaki bir gencin silaha erişimi, bireysel silahlanmanın sadece sağlık çalışanları için değil toplum sağlığı açısından oluşturduğu tehdidin boyutlarını da göstermektedir. Bireysel silahlanmanın önlenmesi ve sağlık hizmeti verilen kurumlarının güvenliğinin sağlanması ACİL bir zorunluluk haline gelmiştir. 

Dr. Fikret Hacıosman’a desteğimizi ifade etmek, güç vermek ve bu vahşi saldırıyı kınamak amacıyla, tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını 3 Ekim 2018 Çarşamba günü 12:30’da olayın gerçekleştiği Bahçelievler Medicana Hastanesi önünde toplanmaya ve saat 13:00’de yapılacak basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz. 

İSTANBUL TABİP ODASI 
YÖNETİM KURULU

 

 

 

 


Bu HABERİ Paylaş!