“Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” TTB ve İstanbul Tabip Odası Eylem planı


  • Ekim 07, 2018
  • 6522

Değerli meslektaşımız,

Son yıllarda giderek artan sağlıkta şiddetin son kurbanı psikiyatri uzmanı meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman oldu. 2 Ekim 2018 Salı günü çalıştığı Bahçelievler Medicana Hastanesi’nde görevi başında öldürüldü.

Hekimler bu kadar acıya, ölüme, saldırıya rağmen toplumun sağlığı için büyük çabalar gösterirken, ülkeyi yönetenlerin bu çabayı görmezden geldiğini, hatta saldırıları kolaylaştıran ve kimi zaman haklı bulan tutumlar aldıklarını görüyoruz.

Bugün her zamankinden daha fazla sağlıkta yaşanan şiddete karşı birlikte mücadele etmeye, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız olduğu açıktır.   

Dr. Fikret Hacıosman’ı ölümünün birinci haftasında anmak, cinayeti bir kez daha protesto etmek ve TTB tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısının yasalaşmasını sağlamak için 9 Ekim 2018- 17 Ekim 2018 tarihlerinde bütün Türkiye’de bütün tabip odalarıyla birlikte eylem ve etkinlikler gerçekleştireceğiz. 

Bir hafta boyunca devam edecek eylem takvimimizi aşağıda bilgilerinize sunuyoruz:

9 Ekim 2018 Salı

Saat 12.00: Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları EAH Psikiyatri Acilin önünde toplanma

Saat 12.30: Saygı duruşunun ardından beyaz önlüklerimiz ve karanfillerimizle Bahçelievler Medicana Hastanesi’ne yürüyüş

Saat 13.00: Hastane Önünde Basın Açıklaması ve Karanfil Bırakma.

(Not: Merkezi yürüyüş ve basın açıklamasının dışında aynı gün saat 12.30’da bütün sağlık kurumlarının önlerinde/bahçelerinde de saygı duruşu ve anma etkinlikleri gerçekleştirilecektir.)

 

10 Ekim 2018 Çarşamba - 16 Ekim 2018 Salı

Saat 18.00 – 20.00 Kadıköy’de (Beşiktaş İskelesi Önü) “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” nöbeti. (Bütün hekimler davetlidir.)

 

17 Ekim 2018 Çarşamba

Saat 10.00: Bütün Tabip Odası Başkanlarının TTB Merkez Konseyi’nde buluşması, “TTB Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”nin kamuoyuyla paylaşılması, TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere hareket.

Katılın, hep birlikte haykıralım:

SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

”SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI” eylem materyalleri için tıklayınız

 


Bu HABERİ Paylaş!