Medilife Çapa Hastanesi ile İlgili İstanbul Valiliği’ne Başvurduk


  • Mart 07, 2019
  • 2209

Medilife Çapa Hastanesi’nde çalışan Üroloji Uzmanı Dr. Hasan Cabbar’ın 26 Şubat 2019 günü hasta yakınlarınca darp edilmesine karşı İstanbul Tabip Odası olarak İstanbul Valiliği’ne başvurduk.

Valiliğe gönderdiğimiz yazıyla, saldırıya ilişkin ve saldırı öncesi 2 ay boyunca hem Dr. Hasan Cabbar’ın hem de diğer hastane çalışanlarının tehdit edilmesine ilişkin süreci paylaştık ve idari makamlarca etkili önlemler alınmadığına dikkat çektik. Gönderdiğimiz yazıda; “Malum olduğu üzere sağlıkta şiddetin yükselişi sürmektedir. Bu yükseliş, sadece son aylarda yaşanan olayların vahameti ile daha da can yakıcı bir hal almıştır. 02.10.2018 tarihinde Dr. Fikret Hacıosman bir hastası tarafından vurularak öldürülmüş, 06.02.2019 tarihinde Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kasımpaşa Ek Hizmet Binası’nda bir hasta tarafından Dr. Onat Yılmaz’ın yara almadan kurtulduğu bir silahlı saldırı gerçekleşmiş, şimdi ise Dr. Hasan Cabbar öldüresiye darp edilmiştir.

Meslek odamızca yapılan çeşitli başvurulara, girişimlere ve önerilere rağmen, idari makamlarca çözümü sağlayacak etkili önlemler alınmamaktadır. İstanbul’un merkezinde iki aydır devam eden, emniyet güçlerine ve adli mercilere yansımasına rağmen gerekli ciddiyetle yaklaşılmayan tehdit ve saldırılar, meslektaşımızın hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanması ile son bulmuştur. Saldırının faillerinin iki aydır sürdürdükleri tehditleri gerçekleştirmelerine adeta seyirci kalınmıştır. Bu tutum, bu ve benzeri saldırıları gerçekleştiren failleri, eylemlerinin takip edilmeyeceği ve cezasız kalacağı konusunda cesaretlendiren bir etki yaratmaktadır.

Bu nedenle makamınıza başvurmak gereği doğmuştur. Saldırı ve tehditlere maruz kalan Medilife Çapa Hastanesi hekimleri ve sağlık çalışanlarına yönelik caydırıcı ve etkili önlemler alınması, şiddet eylemlerine zamanında ve etkili müdahalede bulunulması, soruşturmaların emniyet görevlilerince ivedilikle ve titizlikle yürütülmesi, faillerin derhal tespit edilmesi, yakalanarak ilgili savcılık önüne çıkarılması ve durumun gerektirmesi halinde koruma tedbirlerinin alınması hayati önem taşımaktadır. Belirttiğimiz konulara hassasiyetle yaklaşacağınıza ve ilgili birimlere gerekli talimatları vereceğinize olan inancımızla bilginize sunarız.” denildi.

İstanbul Tabip Odası olarak sürecin her yönüyle takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!