17 Nisan Günü Silivri’de Anma Töreni ve Basın Açıklaması Yapıldı


  • Nisan 17, 2019
  • 1694

Dr.Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan 2019 günü İstanbul Tabip Odası Silivri Temsilciliği’nce  de anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

İlk anma etkinliği sabah saatlerinde Silivri Kolan Hastanesi’nde düzenlenirken, aynı gün 12.30’da ise Silivri Devlet Hastanesi Acili önünde anma ve basın açıklaması yapıldı.

Aile sağlığı merkezlerinden, Silivri Kolan Hastanesi, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Hastanesi, Silivri Medicalpark Hastanesi ve Silivri Devlet Hastanesi hekim ve sağlık çalışanları ile SES Silivri temsilcilerinin katıldığı anma ve basın açıklamasında ilk olarak Silivri temsilcimiz Dr. Fethi Bozçalı bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Dünya kara deliğin fotoğrafıyla meşgulken bizler sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek artmış olması gündemdeyken, Sağlık Bakanlığı TTB’nin tüm öneri ve çağrılarına kayıtsız kalmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nı sorumluluk almaya TTB ile birlikte şiddetin sona ermesi için mücadele etmeye çağırıyoruz.’ 

Ardından Dr.Ersin Arslan ve sağlıkta şiddet dolayısıyla kaybettiğimiz hekimler ve sağlık çalışanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Basın açıklamasının İTO Silivri birinci basamak temsilcisi Dr.Ersin Gökpınar tarafından okunmasıyla eylem son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!