Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nu Aramızdan Ayrılışının 25. Yılında Eksilmeyen Bir Özlemle Andık


  • Kasım 18, 2019
  • 2175

İstanbul Tabip Odası (İTO) eski genel sekreterlerinden Dr. Nejat Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılışının 25. Yılında Zincirlikuyu’daki mezarı başında, ailesi, mücadele arkadaşları ve meslektaşlarının katıldığı bir törenle anıldı.

İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk törende yaptığı konuşmada Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun 12 Eylül darbesi sonrası zor bir dönemde tabip odasına sahip çıkan, örnek bir dava insanı olduğunu, anısını mücadele içinde yaşatmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

İTO İşçi Sağlığı İşyeri Hekimliği Komisyon Başkanı Dr. Nazmi Algan ise yaptığı konuşmada Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun işçi sağlığı alanındaki mücadelesini ve bu alandaki öncü çalışmalarını anlattı.

Dr. Nejat Yazıcıoğlu’nun eşi Hatice Yazıcıoğlu ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) mücadele arkadaşları da konuşmalar yaparak hayatından, mücadelesinden anılar aktardılar.

Törende İstanbul Tabip Odası, DİSK İstanbul temsilciliği, İstanbul Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), İşyeri Hekimliği Derneği’nin Dr. Nejat Yazıcıoğlu anısına düzenlediği, 29-30 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek “7. Yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun Değerlendirilmesi Sempozyumu”nun duyurusu ve çağrısı yapıldı.

Anma töreni Dr. Nejat Yazıcıoğlu'nun en sevdiği yiyecek olan simit ve ayran dağıtılarak sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!