Barış Hakkı Paneli Yapıldı


  • Aralık 25, 2019
  • 1237

10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafindan kabul ve ilan edilen Evrensel İnsan Haklari Bildirgesi’nin 71.yılı nedeniyle İstanbul Tabip Odası (İTO) İnsan Hakları Komisyonu tarafından “Barış Hakkı” konulu bir konferans düzenlendi.

17 Aralık 2019, Salı günü İTO Cağaloğlu toplantı salonunda Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve İnsan Hakları Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen konferansta konuşmacı İzmir Dayanışma Akademisi’nden Prof. Dr. Nilgün Toker oldu.

Konferans İTO Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu’nun ve ardından İTO İnsan Hakları Komisyonu adına Dr. Ayten Saral’ın konuşmalarıyla açıldı. 

Prof. Dr. Nilgün Toker yaptığı konuşmada barış hakkının insan ve toplumun varoluşundaki önemine dikkat çekti ve devletlerin ulusal-uluslararası belgelerden doğan barışı var etme ve koruma yükümlülüklerini kavramsal olarak ortaya koydu. Dr. Toker, hak siyasetinin toplumsal barışın yaşama geçirilmesinde bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Konferans katılımcıların soru ve katkılarının alındığı; herkes için barış ,herkes için insan hakları umudunun ve gerçekleştirme kararlılığının ortaya konduğu tartışma bölümü ile sona erdi.

 


Bu HABERİ Paylaş!