Aile Hekimleri Deprem Öncesi Acil Çağırıyor!


  • Şubat 10, 2020
  • 3453

Değerli meslektaşlarımız,

İstanbul’da yakın tarihte yıkıcı bir deprem olacağı hakkında günlerdir bilim insanları ve yetkililer açıklama yapıyorlar. Depremlerin kaçınılmaz olduğunu, yaratacağı hasarların azaltılması, can kayıpları ve yaralanmaların önlenmesi için güvenli yapılarda yaşamanın önemini anlatıyorlar.

Koruyucu sağlığın önemini en çok bilenlerden, birinci basamak sağlık hizmeti sunan hekimler olarak, deprem öncesi güvenli olmayan tüm yapıların dayanıklı hale getirilmesi, 15 milyon 519 bin 267 kişinin olası yıkıcı İstanbul depremine karşı korunması için harekete geçiyoruz.

Başta sağlık hizmeti verdiğimiz mekanlarımızın ve tüm yapıların depremin yıkıcı etkisinden korumak için gerekli bilimsel kontrollerden geçirilmesi, gerekirse güçlendirilmesi veya güvenli binalara taşınması için yetkililere sesleneceğiz.

İstanbul’daki Aile Sağlığı Merkezlerinin depreme dayanıklı binalarda hizmet vermesini, taşınmasını, muhtemel deprem sonrası oluşacak mağduriyetlerin azaltılması, halkın en kolay bir şekilde ulaşabileceği aile sağlığı merkezlerinde depreme hazırlık yapılması için yetkilileri uyarmaya, görevlerini yapmaya çağıracağız. 

Bunun için aile hekimleri ve diğer tüm sağlık çalışanları olarak 20 Şubat 2020 Perşembe günü 12.30 da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde olacağız.

Katılımınızı bekliyoruz.

İSTANBUL TABİP ODASI YÖNETİM KURULU

İSTANBUL TABİP ODASI AİLE HEKİMLERİ KOMİSYONU


Bu HABERİ Paylaş!