Yedikule EAH'de "Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi" Yapıldı


  • Şubat 24, 2020
  • 742

İstanbul Tabip Odası’nca (İTO), sağlıkta şiddete karşı güvenli bir çalışma ortamının sağlanması, konuyla ilgili duyarlılığın geliştirilmesi ve şiddete karşı haklarımızın ortaya konması amacıyla düzenlenen hastane toplantıları Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle devam etti.

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, Genel Sekreter Dr. Osman Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu, Dr. Güray Kılıç ve hastane temsilcilerimizden oluşan heyet 21 Şubat 2020, Cuma günü sabah saatlerinde Yedikule EAH polikliniklerini dolaşarak hekimleri ziyaret etti.

Ardından 12.15-13.15 saatleri arasında hastane konferans salonunda “Sağlıkta Güvenli Çalışma Eğitimi” gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak Dr. Pınar Saip, sağlıkta şiddeti doğuran sebepleri ve çözüm önerilerimizi ortaya koyan, bir sunum yaptı.

Ardından  Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu tarafından, çalışılan ortamların güvenliğinin nasıl sağlanacağı, şiddet olayıyla karşılaşıldığında atılacak yasal adımlar konusunda bir sunum gerçekleştirildi. 

Sunumların ardından Dr. Güray Kılıç bir konuşma yaparak sağlıkta şiddete karşı TTB ve İTO tarafından yürütülen çalışmaları aktardı ve toplantıya katılan hekimlerin görüş ve önerilerini aldı.

Son bölümde soru ve katkıların alınmasıyla toplantı sona erdi. Toplantı bitiminde hekimlerle İstanbul Tabip Odası'nın sağlık alanında şiddeti önlemek için hazırladığı kılavuz broşür ve Hekim Sözü Dergisi paylaşıldı.

Yedikule_01

Yedikule_03

Yedikule_02

 


Bu HABERİ Paylaş!