Aile Hekimliğinde Coronavirüs Salgınına Yaklaşım Toplantısına Hekimlerden Yoğun İlgi


  • Mart 02, 2020
  • 2356

 

İstanbul Tabip Odası (İTO) Aile Hekimleri Komisyonu, mesleki eğitim toplantılarının ikincisini,  Coronavirüs salgını nedeniyle “Coronavirüs ve Diğer Virüslerin Yarattığı Solunum Yolu Hastalıkları” konusunda 27 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binasında gerçekleştirdi.

Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantı İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip’in konuşmasıyla başladı.

Toplantıyı yöneten Aile Hekimleri Komisyonu Eş Başkanı Dr. Bilge Atlas Kaplan, komisyon çalışmalarını aktardığı kısa bir sunum yaptı. 

Eğitim toplantısının ilk bölümünde Aile Hekimleri Komisyonumuzdan Dr. Cumhur Özdemir, Covid-19 adı verilen yeni Coronavirüs ile ilgili genel bilgileri ve aile hekimliğinde olası vaka sürecinin nasıl yönetileceğini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. 

İkinci konuşmacı olan Koç Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Süda Tekin ise influenza hastalığı ile soğuk algınlığının farklarını anlattıktan sonra, grip aşısının değerli olduğunu Mayıs ayına dek yapılabileceğini, influenzaya bağlı ölümlerin risk gruplarında her yıl yaşandığını hatırlattı. Covid-19 salgınının artık sadece Çin’de değil İran başta olmak üzere yakın komşu ve Avrupa ülkelerinde de görüldüğünü, daha çok yaşlı ve kronik hastalığı olan kişilerde ölümlere yol açtığını, gençlerde ölüm oranlarının düşük olduğunu, şu ana dek 9 yaş altındaki çocuklarda ölüm görülmediğini belirtti.

Dr. Tekin, konuşmasında Covid-19 salgınında gelinen son durumu özetledikten sonra, sağlık çalışanlarının salgın karşısında nasıl davranacakları, kendilerini nasıl koruyacakları, alınması gereken önlemleri, genel korunma tedbirleri ile maske kullanımı hakkındaki güncel bilgileri paylaştı.  Dr. Tekin, sağlık çalışanlarının başta olası vakalarla karşılaşma ve bir bütün olarak salgın sürecini nasıl yönetecekleri konusunda bilgi ve deneyimlerini aktardı.

Toplantı katılımcıların katkı ve sorularıyla son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!