Silivri 14 Mart Anıt Töreni Yapıldı


  • Mart 13, 2020
  • 1882

İstanbul Tabip Odası (İTO) Tıp Haftası Programı kapsamında  Silivri Temsilciliği tarafından 13 Mart 2020, Cuma günü 12.30’da Silivri Atatürk Anıtı önünde tören etkinliği yapıldı. Etkinliğe özel hastane başhekimleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcisi, CHP, HDP ilçe başkanları, Silivri Demokrasi ve Silivri Dayanışma Platformu üyeleri, hastane ve ASM’lerden hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.

SES üyesi Ebe Yeliz Keser’in sunduğu etkinlik, İTO Silivri Temsilciliği ile Özel Anadolu Hastanesi ve Özel Kolan Hastanesi çelenklerinin hastane başhekimleri ve temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na konulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Silivri temsilcimiz Dr. Fethi Bozçalı törende yaptığı konuşmada; yeni korona virüs hastalığı ve salgını için TTB’nin kurmuş olduğu heyetle süreci yakından izlediğini, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının bu konudaki taleplerinin Sağlık Bakanı’yla dün yapılan görüşmede iletildiğini söyledi. Salgının önlenmesi başta olmak üzere hekimlerin ve diğer tüm sağlık çalışanlarının toplumun sağlığı için canla başla çalıştığını ancak sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiğini, şiddetin durması için 15 Mart’ta Ankara’da yapılacak mitingin ise korona vakaları görülmesi nedeniyle ertelendiğini belirtti.

Etkinlik, Silivri Devlet Hastanesi Temsilcimiz Dr. Meltem Irmak tarafından Silivri Temsilciliğimiz tarafından hazırlanan 14 Mart Tıp Bildirgesi’nin okunmasıyla son buldu.

14 Mart Tıp Bildirgesi İçin Tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!