Dr. Uğur Ertuğrul’u Sevgi, Saygı ve Özlemle Hatırlayacağız


  • Mayıs 28, 2020
  • 3907

22 Mayıs 2020 günü Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz üyemiz Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Ertuğrul için son görev yeri olan Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’nde bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

28 Mayıs 2020, Perşembe günü 12.30’da İstanbul Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan anma etkinliğine İTO Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ve İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, Sağlık ve Sosyal Hizmet Uzmanları Sendikası (SES) Bakırköy Şube yöneticileri, hekimler ve sağlık çalışanları katıldı.
Anma etkinliğinde hastane önünde “Op. Dr. Uğur Ertuğrul’u Unutmayacağız. Sevgi ve Saygıyla” pankartı açıldı ve Dr. Uğur Ertuğrul anısına karanfiller dağıtıldı.

Dr. Uğur Ertuğrul ve pandemi sürecinde hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları anısına yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Dr. Osman Öztürk bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde İstanbul’da şimdiye kadar 14 hekimi Covid-19 sebebiyle kaybettik. Ülke çapında ise 23’ü hekim 42 sağlık çalışanı hayatını kaybetti. Binlerce sağlık çalışanı enfekte oldu. Özellikle ilk günlerde, hastanelerdeki hazırlıksızlığın bedelini, maske, eldiven, önlük bile bulunamamasının bedelini ne yazık ki arkadaşlarımız ödüyor. O bedeli ödeyenlerden biri de Dr. Uğur Ertuğrul oldu. Kendisini kişisel olarak da tanıyorum; 1990’larda Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde birlikte çalıştık. Kendisi gerçekten çok iyi bir hekim, çok iyi bir insandı. Ama ne yazık ki onu kaybettik. Biz hekimler, sağlık çalışanları bütün yanlış politikalara, eksiklere rağmen, korona virüse karşı mücadelemizi en önde sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz. Ve bu mücadelede kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızın anıları her zaman yanımızda olacak. Onları her zaman yüreğimizde taşıyacağız. Şimdiye kadar Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz bütün arkadaşlarımızı, bütün yurttaşlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz.”


Bu HABERİ Paylaş!