İstanbul Tabip Odası seçimi mekan ve alınan tedbirlerle ilgili bilgilendirme


  • Ağustos 09, 2020
  • 5190


Değerli Meslektaşlarımız,
Pandeminin neden olduğu yasal zorunluluklar gereği ertelenen seçimlerimizi yine yasal zorunluluklar gereği, İlçe Seçim Kurulu kararı ile 16 Ağustos 2020’ta yapacağız. Daha önce Sultanahmet’te yaptığımız seçimlerimizi bu sene pandemi koşullarını gözeterek daha geniş bir mekanda, yine tarihi bir bölgede, Haliç’in kıyısında, Koç Müzesi ve Miniatürk’e yakın mesafede, Pierre Loti Tepesi’nin karşı kıyısında yer alan Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak seçim hazırlıklarımızı; pandemi koşullarına karşı tüm önlemleri alarak, her bir meslektaşımızın sağlığı ve güvenliği konusundaki sorumluluğumuzu hissederek yürütüyoruz.

Bu kapsamda aşağıdaki hazırlıklar yapılmıştır;

  • Seçimlerin yapılacağı Haliç Kongre Merkezi 10.000 metrekarelik bir alana sahip, geniş, ferah, deniz kenarına kurulu havadar bir mekandır.
  • 2018 seçiminde 66 olan sandık sayımız bu sene 105’e çıkartılmıştır.
  • Her bir sandık için (geçmiş yıllarda 1 olan) oy yazma kabin sayısı 4’e çıkartılmıştır. Bu düzenlemeyle oy verecek meslektaşlarımızın bekleme süresi azalacak, sandık önlerinde birikmeler önlenecektir.
  • Seçimlerin yapılacağı mekanda sandıklar fiziksel mesafe gözetilerek çok geniş bir alana yerleştirilecektir.
  • Haliç Kongre Merkezi girişinde ateş ölçümü yapılacak, içeriye kontrollü giriş sağlanacaktır.
  • Her bir meslektaşımıza hijyen kuralları gözetilerek paketlenmiş cerrahi maske, kalem dağıtılacaktır.
  • Kongre Merkezi giriş noktalarında ve oy verme mahallerinde bol miktarda dezenfektan temin edilecektir.
  • Kongre Merkezi’yle (en yakın toplu ulaşım noktası olan) Metrobüs Halıcıoğlu Durağı arasına sabah 08.00’den akşam 18.00’e kadar sık aralıklarla çalışacak ücretsiz servisler konulmuştur.
  • Haliç Kongre Merkezi’nin 2 otoparkı 700 araç kapasitesindedir. Otopark ücretleri odamız tarafından ödenmiştir. Herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.
  • Hangi salon ve sandıkta oy kullanacağınızın bilgisi üyelerimize SMS ve mail olarak gönderilecektir. Ayrıca web sitemizden TC kimlik sorgusuyla sandık bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşım için (kroki için tıklayınız):

Vapurla gelecekler Üsküdar ile Eyüp arasındaki Haliç hattı vapur seferlerini kullanabilir. Haliç Kongre Merkezi bu hat üzerindeki Sütlüce İskelesi’ne yakın bir konumdadır. (Haliç hattı sefer tarifesi için tıklayınız)

Metrobüsle gelecekler Halıcıoğlu durağında inip İstanbul Tabip Odası’nın sağlayacağı servis araçlarıyla Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşabilir. Halıcıoğlu Metrobüs Durağı Kongre Merkezi’ne yaklaşık 15 dakikalık bir yürüyüş mesafesindedir.

Özel araçla gelecekler; Bakırköy yönü: D-100 (birinci çevre yolu) üzerinden gelirken Haliç Köprüsü öncesi Halıcıoğlu yan yoluna saparak, köprüyü geçer geçmez sola dönerek sahil yoluna inebilirler. Sahile iner inmez Sütlüce tarafına (sağa) doğru gidip, altgeçide girmeden sağdan Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşılabilir. Mecidiyeköy yönü: D-100 (birinci çevre yolu) üzerinden gelirken Haliç Köprüsü öncesi Halıcıoğlu ayrımından saparak sahile inebilirler. Sahile iner inmez Sütlüce tarafına (sağa) doğru gidip, altgeçide girmeden sağdan Haliç Kongre Merkezi’ne ulaşılabilir.

Siz değerli meslektaşlarımızı 16 Ağustos 2020, Pazar günü gönül rahatlığıyla seçimlere katılmaya, bu buluşmayı bir demokrasi şölenine dönüştürmeye, meslek odamıza ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu


Bu HABERİ Paylaş!