Oda seçimlerinde buluşalım


  • Hekim Sözü Temmuz-Ağustos 2020
  • 658

PDF formatında okumak için tıklayınız.

Ayasofya Müzesi siyasallaşmış yargının kararı, elinde kılıcıyla hutbe vermeye çıkan Diyanet İşleri Başkanı’nın Cumhuriyet’in kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumasıyla ibadete açıldı.
Gerekçelerinin hukuki olmadığını biliyoruz. Niyetlerinin din ve ibadet özgürlüğü olmadığını biliyoruz. Amaçlarının toplumu bölmek, ayrıştırmak, kutuplaştırmak olduğunu biliyoruz.
Maksatlarının başta işsizlik, yoksulluk, pahalılık olmak üzere Türkiye’nin gerçek gündemlerini değiştirmek olduğunu biliyoruz. Gayelerinin ekonomideki başarısızlıklarını, pandemi sürecindeki beceriksizliklerini, iş cinayetlerini, kadın cinayetlerini, çocuk istismarlarını gizlemeye çalışmak olduğunu biliyoruz.
Hedeflerinin bu ülkenin iki yüz yıllık aydınlanma, çağdaşlaşma, modernleşme, laiklik birikimini akamete uğratmak olduğunu biliyoruz. Emellerinin İkinci Abdülhamid’in İstibdat rejimini yıkan İkinci Meşrutiyetin rövanşını almak, Cumhuriyetin kazanımlarıyla hesaplaşmak olduğunu biliyoruz.
Aynı zamanda biliyoruz ki;
Tarihin geri dönüşüm kutusu böyle sahte zafer gösterileriyle doludur.
Oysa;
Çağdaşlığın, laikliğin, aydınlanmanın gücü yenilgi tanımaz!
***
Meslek örgütümüzün, bilim insanlarının bütün uyarılarına rağmen “normalleşme” süreci başlatıldı; AVM’ler açıldı, şehir dışına çıkma yasakları kaldırıldı, futbol maçları başladı, milyonlarca gencin katıldığı sınavlar gerçekleştirildi, tatil kredileri dağıtıldı, neredeyse her şey eski günlerine döndürüldü.
COVİD-19 Pandemisinin daha ilk dalgası baskılanmadan başlatılan bu “a-normalleşme” sürecinin trajik sonuçları bugünlerde ortaya çıkmaya başladı. Poliklinikler dolup taşıyor, hasta sayısı azaldığı için geçtiğimiz aylarda kapatılan COVİD-19 servisleri yeniden açılıyor, yoğun bakım hastaları katlanarak artıyor.
Sağlık Bakanlığı’nın bu tabloya karşı bulduğu “çözüm” ise yoğun bakım ve entübe hasta sayılarını günlük tablodan çıkarmak oluyor! Öte yandan 13 Mayıs akşamı salgının kontrol altına alındığını açıklayan aynı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şimdilerde sürekli “Durum çok ciddi!” uyarıları yapmak zorunda kalıyor. Bunu yaparken tabi ki sorumluluğu üstlenmiyor, suçu kurallara uymayan vatandaşlara atıyor.
Ve ne yazık ki hekim ölümleri devam ediyor. 18 Temmuz’da İstanbul Florence Nightingale Hastanesi nöroloji uzmanı Dr. İbrahim Örnek’i, 3 Ağustos’ta Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi psikiyatri uzmanı Dr. Mustafa Özlü’yü, 4 Ağustos’ta Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi kadın doğum uzmanı Dr. Halil Yücel Kutun’u kaybettik. Bu son ölümlerle birlikte COVİD-19 nedeniyle hayatını yitiren hekim sayısı İstanbul’da on beşe, Türkiye’de yirmi altıya çıktı
Onlar başarı hikayesi anlatadursun, biz ölüyoruz!
***
6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gereğince Nisan ayında yapılması gereken İstanbul Tabip Odası seçimini COVİD-19 Pandemisi ve getirilen kısıtlamalar nedeniyle ertelemek zorunda kalmıştık. Yüksek Seçim Kurulu 03.06.2020 tarihli kararıyla meslek odalarının seçimini yapabileceğini bildirdi, Türk Tabipleri Birliği de tabip odaları için seçim takvimini belirledi, seçimimizi 16 Ağustos 2020, Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğiz.
Tabip odası seçimleri hekimlerin mesleklerine, mesleki geleceklerine, meslek örgütlerine sahip çıktıkları bir gün olmanın yanı sıra aynı zamanda meslektaşlarla, yıllardır görüşülemeyen sınıf arkadaşlarıyla, dostlarla buluşulan bir şölendir.
16 Ağustos 2020, Pazar günü Haliç Kongre Merkezi’nde buluşalım!


Bu İÇERİĞİ Paylaş!