Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde Ek Ödeme Adaletsizliğine Karşı Hekim Eylemleri 2. Gününde


  • Ekim 06, 2020
  • 9300

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hekimlerinin aylardır devam eden ek ödeme adaletsizliği ve gelecek belirsizliğine karşı başlattıkları protesto eylemleri 6 Ekim 2020, Salı günü de devam etti.

Nisan ayından beri görevde oldukları hastanede haziran-temmuz ek ödemelerini hiç alamayan, ağustos-eylül ayı ek ödemelerini ise eksik alabilen hekimler sorunun çözülmesi yönündeki taleplerini hastane yönetimine iletmiş ancak tatmin edici bir cevap alamamıştı.

Geçmiş dönem alınamayan ek ödemeler için bir şey yapılamayacağını belirten hastane yöneticileri gelecek aylar için de bir güvence sunamamıştı. Bunun üzerine 5 Ekim 2020 Pazartesi günü hastane içinde kitlesel ve alkışlı bir protesto yürüyüşü yapılmıştı.

Hekimlerin protesto yürüyüşü 6 Ekim 2020, Salı günü de devam etti. Ancak hastane yönetimi çözüm üretmek ve hekimlerin sesine kulak vermek yerine yürüyüşü engelleme çabası içine girdi.

Hastane B Blok önünde toplanan 200’ü aşkın hekimin hastane içinde yürüyüş yapmasına güvenlik elemanları engel oldu. Bunun üzerine hastanenin 500 metre ilerideki ana giriş kapısına alkışlarla yürüyen hekimler burada bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptılar. Açıklamada; ek ödeme adaletsizliğine sessiz kalmayacaklarını, gelecek belirsizliğine teslim olmayacaklarını ve haklarını alana kadar eylemlere devam edeceklerini ifade ettiler. Yapılan açıklamanın ardından hekim kitlesi alkışlı protestoyla dağıldı.

Protestoya İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Osman Öztürk ve Dr. Güray Kılıç da katılarak destek verdiler.

İstanbul Tabip Odası olarak süreci izlemeye ve meslektaşlarımızın haklı taleplerinin yanında olmayı sürdüreceğiz.


Bu HABERİ Paylaş!