İBB Ücretsiz Otopark Hizmetlerine Online Başvuru Koşulu Getirildi


  • Ekim 07, 2020
  • 31256

Değerli Meslektaşlarımız,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İSPARK tarafından işletilen otoparkların, Sağlık Kart uygulaması üzerinden ücretsiz kullanımına dair online başvuru yapılması gerektiği Odamıza bildirilmiştir.

İSPARK’ın 25.09.2020 tarihli yazısını aşağıda üyelerimizin bilgisine sunarız.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


“İSPARK İstanbul Otopark İşletmeleri Tic. AŞ, 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun ‘Büyükşehir Belediyesinin Görev, Yetki ve Sorumlulukları’ başlıklı 7. Maddesine istinaden alınan Meclis Kararlarına uygun olarak, İstanbul genelindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hüküm ve tasarrufu altında bulunan otoparkları işletmektedir.

İBB’nin Covid 19 salgını sebebiyle sağlık çalışanlarına tanıdığı otoparklardan ücretsiz yararlanma hakkı ile ilgili olarak; hizmetin sağlık çalışanlarımıza kolayca sunulabilmesi ve uygulama birliği sağlanması amacıyla online başvuru sürecimiz 01/09/2020 itibariyle devreye alınmıştır. Otoparklarımızdan ücretsiz yararlanmak isteyen sağlık çalışanları, İBB (Belbim*) tarafından verilen Sağlık Çalışanı kartı ve Araç Ruhsatı suretini, resmi internet sitemiz üzerinden https://ispark.istanbul/online-basvuru/ sisteme yükleyerek online başvurularını yapabilecek ve başvurularının onaylanması halinde kurumumuzdan kolayca hizmet alabileceklerdir.

Kullanılan aracın, Sağlık Çalışanının 1. Derece yakını (anne, baba, eş, çocuk) adına tescilli olması durumunda, online başvuru esnasında ruhsat ile birlikte Nüfus Kayıt Örneği (Nüfus Aile) belgesi de yüklenmelidir. Şayet araç, sağlık çalışanının kardeşi adına tescilli ise online başvuruda Sağlık Çalışanı kartı, araç ruhsatı ve Nüfus Kayıt Örneğine ek olarak, araç sahibinin çift yönlü çekilmiş TC kimlik belgesi suretinin de eklenmesi gerekmektedir.

Sağlık çalışanlarının sahibi ya da ortağı olduğu sağlık sektöründe faaliyet gösteren şirketler adına tescilli ise; İBB (Belbim*) tarafından verilen Sağlık Çalışanı kartı ve Şirket adına tescilli olan Araç ruhsatı ve İmza Sirküleri ya da Ortaklık Durum Belgesini sisteme ekleyerek 1 araç kaydı yapılabilmektedir. Sağlık kuruluşu adına tescilli olan araçların sağlık çalışanlarına tahsis edilmiş olması halinde ilgili kurumun tahsis yazısı ile birlikte belgelerini online sisteme yükleyen sağlık çalışanları, adlarına bir adet araç kaydettirebileceklerdir.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.”


Bu HABERİ Paylaş!