COVID-19 Sebebiyle Kaybettiğimiz Dr. Orhan Çaşkurlu İçin Saygı Duruşundaydık


  • Aralık 24, 2020
  • 6714

Covid-19 sebebiyle kaybettiğimiz üyemiz, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Orhan Çaşkurlu için saygı duruşu etkinliği gerçekleştirdik.
24 Aralık 2020, Perşembe günü 12.00’de Dr. Orhan Çaşkurlu’nun son görev yeri olan Central Hospital önünde gerçekleştirilen törene hem hastaneden çalışma arkadaşları, hem de çevre hastanelerden üyelerimiz katılırken, İstanbul Tabip Odası’nı (İTO) temsilen İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, İTO Denetleme Kurulu Üyesi Dr. Nazmi Algan, İTO eski Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Hasan Oğan, Dr. Haydar Durak hazır bulundu.

Saygı duruşu etkinliği öncesinde İstanbul Tabip Odası heyeti hastaneyi ziyaret ederek yöneticilere ve sağlık çalışanlarına başsağlığı dileklerini iletti.

“Artık Yeter! Ölümlerin Durması İçin Tam Kapanma Şart” pankartı ve Dr. Orhan Çaşkurlu’nun fotoğraflarının taşındığı törende açılış konuşmasını yapan Dr. Güray Kılıç şunları söyledi: “Bugün sevgi ve saygımızı ifade etmek üzere bir araya geldiğimiz Dr. Orhan Çaşkurlu dahil 106 hekimi ve 180 sağlık çalışanını Covid-19 pandemisi sebebiyle yitirdik ne yazık ki. Buradan sağlık yöneticilerine bir kez daha sesleniyoruz; biz pandemiyle mesleğimizin gereği olarak mücadele ediyoruz ama haklarımızın da verilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz TTB’nin uzun süredir yürüttüğü Covid-19’un sağlık çalışanları için meslek hastalığı sayılması talebi var. Bu talebin bir illiyet bağı kurulmadan, nedensellik aranmadan hızla karşılanmasını talep ediyoruz. Yetkilileri bir an önce bu yasayı çıkartmaları için göreve davet ediyoruz.”

Dr. Güray Kılıç konuşmasının ardından tüm katılımcıları Dr. Orhan Çaşkurlu ve yitirdiğimiz tüm sağlık çalışanları içni 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Dr. Pınar Saip yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Hepinizi İstanbul Tabip Odası adına sevgi ve saygıyla selamlıyoruz.

Buraya acınızı paylaşmak için geldik. Biz kaybettiğimiz meslektaşlarımızın, sağlık emekçilerinin birer sayı olarak kalmasını kabul etmiyoruz. Sonuçta bu pandemide, bu savaşta sağlık çalışanlarının sağlığının korunması çok önemli. Sağlık çalışanlarının korunması için gereken her türlü önlemin alınmasını istiyoruz. Bu salgın sürecinin doğru yönetilmesini istiyoruz. Vaka ve ölüm sayıları katlanarak artıyor. Daha da gecikmeden en az 14 gün, ideali 28 gün acil, zorunlu hizmetler haricinde bir tam kapanmaya gidilmelidir. Bunun yanı sıra güvenli aşı talebimizi de hatırlatıyoruz. Bir an önce etkinliği ve güvenliği kabul edilmiş olan aşıların tüm yurttaşlarımıza yapılmasını ve bu önlenebilir hastalıktan ölümlerin, hastalığın yayılmasının durdurulmasını istiyoruz.”

Dr. Pınar Saip’in konuşması ardından saygı duruşu etkinliği sona erdi.


Bu HABERİ Paylaş!