Düş Gezileri’nin yeni durağı Ani Harabeleri oldu


  • Ocak 21, 2021
  • 1570

İstanbul Tabip Odası üyelerine özel olarak 14 günde bir gerçekleştirilen sanal turların yeni durağı Ani Harabeleri oldu. 20 Ocak 2021, Çarşamba akşamı profesyonel turist rehberi ve yazar Nükhet Everi’nin sunumuyla gerçekleştirilen tura 700’ü aşkın hekim katıldı.

Nükhet Everi tura başlarken Kars şehrinin 50 km kuzeybatısında bulunan Ani’yi gezmeden önce Kars’ın tarihinde Ani’nin önemine değindi ve Ani’nin tarihini, hakkında yanlış bilinenleri, zaman içerisinde yapılan restorasyon çalışmalarını, günümüzdeki çalışmaları aktardı.

Ardından Ani’yi Kuzey surlarındaki Aslanlı Kapı’dan girilerek bugünkü ören yerinde bulunan çeşitli yapılar görüldü, bu yapıların varsa kitabeleri tercüme edildi, yapıların tarihinden, mimarlarından ve banilerinden bahsedilerek, günümüze nasıl ve ne şekilde geldikleri anlatıldı.

Gezi sırasında görülen yerler arasında Ani Surları, Ateşgede, Kral Gagik Kilisesi, Tacirin Sarayı, Havariler Kilisesi, Alacaçay Vadisi, Abuğamir Aziz Krikor Şapeli, Manuçehr Camii (Ani Ulu Camii), Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırı oluşturan Arpaçay Vadisi, Ani Katedrali, Köprü, Hripsime Manastırı (Bakireler Manastırı), Halaskar Kilisesi (Surp Amenap’rkitch), Tigran Honents (Aziz Krikor) Kilisesi yer aldı.

3 Şubat 2021, Çarşamba akşamı 20.00’de gerçekleştirilecek bir sonraki sanal gezimizin konusu “Homeros, İlyada, Troya” olacak.


Bu HABERİ Paylaş!