COVID-19 Sebebiyle Kaybettiğimiz Hekim ve Sağlık Çalışanlarını SEVGİ, ÖZLEM VE MİNNETLE ANIYORUZ…


  • Mart 31, 2021
  • 2527

Değerli Meslektaşlarımız,

COVID-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sürecinde yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu pandemiyle mücadele eden tüm hekim ve sağlık çalışanları için bir simge isim haline gelmiştir.

26-27 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen Türk Tabipleri Birliği 72. Büyük Kongresi’nde, Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun hayatını kaybettiği gün olan 1 Nisan’ın COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Söz konusu saygı duruşu ve anma etkinlikleriyle; yitirdiğimiz meslektaşlarımızı ve onların hayatları pahasına şifa dağıtma çabasını hiçbir zaman unutmayacağımızı bir kez daha ifade etmiş olacağız.

Bu kapsamda, Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla özel ve kamuda, tüm sağlık kurumlarında 1 Nisan 2021, Perşembe günü, 12.30’da, kaybettiğimiz meslektaşlarımız ve sağlık çalışanları için saygı duruşu ve anma etkinlikleri gerçekleştirilecektir (Kurumunuzda gerçekleştireceğiniz etkinliklerin fotoğraflarını istabip@istabip.org.tr adresine göndermenizi rica ediyoruz.)

İstanbul’daki merkezi etkinlik ise aynı gün 12.30’da İstanbul Tıp Fakültesi önünde yapılacaktır.

Pandemi sürecinde kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını sevgi, özlem ve minnetle anıyor, etkinliklere katılımınızı bekliyoruz.

Saygılarımızla,
İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Saygı duruşu için hazırlanan YAKA KARTI için tıklayınız.

PANKART GÖRSELİ için tıklayınız.

Anma etkinliğinde okunacak basın metni için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!