Perge Side Aspendos E Turu - 25 Ağustos 2021 Çarşamba Saat 21.00


  • Nisan 19, 2021
  • 373

Tarih - Saat: 25 Ağustos 2021 Çarşamba Saat 21.00

Oturum Süresi: 2 saat

Anlatıcı: Hakkı Kaya Ocakaçan

Perge, Side, Aspendos (Akdeniz'in üç güzeli)

Akdeniz'in tarih boyunca sürekli çok önemli olaylara tanıklık ve beşiklik eden bu üç kentini ne kadar biliyoruz?

Perge:
Troya Savaşı sonrası kurulduğu mitolojik hikayelerde anlatılan ama gerçeklerin ışığında yapılan ve yıllarca süren kazılar sonrası tarihinin aslında tüm Anadolu kentleri gibi çok daha eskilere gittiği bilinen Perge'yi bu eşsiz tarihi, Helenistik dönemdeki ve ardından gelen Roma dönemindeki önemi açısından inceliyoruz.

Perge'nin antik şehirler arasındaki farkı, stratejik önemi, şehircilik anlayışı ve binaların konumu gibi konularla şehri gezerken, Perge'nin stadyumunda dolaşacak, muhteşem tiyatrosunda Anadolu tiyatrolarını ve Perge tiyatrosunun fark ve önemini konuşacak, farklı ve ilginç Agorasında dükkanlardan ve işlevlerinden bahsedecek, şehrin giriş kapısından Akropolüne giden ana cadde üzerindeki detayları ve bu caddenin şehir için önemini ve işlevini araştıracağız.

Aspendos:
Hititlere ve hatta daha da eskilere dayanan tarihiyle ve Side dışında gümüş para basan tek kent olması ve daha pek çok özelliğiyle öne çıkan Aspendos'u, muhteşem tiyatrosunda Anadolu'daki tiyatrolar, farkları ve işlevleri açısından inceleyeceğiz. Eşsiz güzellikteki su kemerleri ile de su kemerleri teknolojisini konuşacağız.

Side:
Bir yarımada üzerindeki konumuyla tarihte Doğu - Batı arasındaki gidiş gelişlerde önemli bir yer tutan Side'yi tiyatrosu, tapınakları, çeşmeleri ve bugün müzelerde bulunan eşsiz eserleriyle gezeceğiz.


Bu HABERİ Paylaş!