14 Mart Tıp Haftası Ödülleri Görkemli Bir Törenle Sahiplerine Verildi


  • Mart 21, 2022
  • 1721

14 Mart Tıp Haftası Ödülleri bu yıl 19 Mart 2022 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan görkemli bir törenle sahiplerine verildi.

Dr. Türkan Saylan Tıp Bilimi ve Tıp Hizmet Ödülü
Bilime orijinal katkısı olan ve/veya kendi bilim dalında sürekli olarak bilimsel çalışmalar üreten ve sürdüren kişiye verilen 2022 Tıp Bilim Ödülü’nün sahibi İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Gülen Hatemi oldu.
Daha önceden planlanan bilimsel bir toplantı nedeniyle törene katılamayan Hatemi’nin yerine ödülü eşi Sayın Dr. İbrahim Hatemi aldı.

Bir bilim dalı veya araştırma merkezinin kurulmasına öncülük eden, bu dallarda ekol yaratan ve kişilerin yetişmesini sağlayan, sağlık alanında yeni bir metodolojinin uygulanma ve yaygınlaştırılmasına öncülük eden, toplum sağlığı açısından önem taşıyan sorunların çözümü için sürekli ve yaygın bir çaba gösterenlere verilen Tıp Hizmet Ödülü ise Romatoloji bilim dalının uluslararası alanda ilerlemesine yaptığı katkılardan dolayı Prof. Dr. Hasan Yazıcı’ya verildi.
Ödül törenine katılamadığı için meslektaşlarına bir video kaydı ile seslenen ve teşekkürlerini ileten Yazıcı, pandemide güvenilir veriye erişimde olumlu bir performans sergilemeyen Türkiye deneyiminden yola çıkarak “Hipokrat Yemini”ne bir ek önerdi. Yazıcı’nın TTB’nin uluslararası alana taşımasını önerdiği ek paragraf şöyle:
“Başta salgınlar sırasında olmak üzere, gördüğüm hastaların verilerini titizlikle tutup, doğal olarak hastalarımın özlük haklarına saygı göstererek, en doğru şekilde, eksiksiz ve hiçbir baskıya aldırmadan meslektaşlarımla paylaşacağım. Söz konusu veri paylaşımının en başta hasta bakımı olmak üzere hasta hakları, toplum sağlığı ve hatta insanlığın kalıcılığı açılarından yaşamsal olduğuna inanıyorum.”

Dr. Türkan Saylan Tıp Hizmet Ödülü’nün bir diğer sahibi, ülkemiz çocuklarının sağlıklı bir geleceğe kavuşturulmasında ve Sosyal Pediatri bilim dalının kurumsallaşmasındaki değerli çalışmaları, çocuklarımızın aşılanarak bağışıklanmasındaki öncü katkıları nedeniyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sn. Prof. Dr. Emine Gülbin Gökçay oldu.

Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet/Teşvik Ödülü
Halk sağlığının gelişmesine katkı sunulmasının hedeflendiği bu ödül, İstanbul’da temel sağlık hizmetleri alanında önemli katkıları olan, iz bırakan çalışmalar yapan gerçek veya tüzel kişilere veriliyor.
2022 yılında Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü’ne, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; sivrisinek, karasinek, hamamböceği, kene, pire, fare ve sıçan gibi insanlara rahatsızlık veren, hastalık bulaştıran veya insanların ürettiği ürünlere zarar veren canlılarla, yani Vektörlerle Mücadele Hizmetleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü layık görüldü.
Müdürlük adına ödülü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Yüksel Eryiğit aldı.

Törende ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teşekkür ve 14 Mart kutlaması için gönderdiği telgraf notu okundu.

2022 yılı Dr. Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Teşvik Ödülü ise İstanbul’da konu hakkındaki bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran faaliyetleri, ücretsiz aşılama ve HPV aşısının bir sağlık hakkı olduğu, ulusal aşı programına dahil edilmesi yönündeki çalışmaları nedeniyle Sn. Eczacı Cem Kılınç’a verildi.

Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet ve Araştırma Ödülü
Türkiye’de işçi sağlığı alanında yapılan bilimsel nitelikli çalışmaları ve işçi sağlığının gelişimine katkı sağlayan hizmetleri ödüllendirmek, kişi ve kuruluşları, çalışmaları için teşvik etmenin amaçlandığı Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Hizmet Ödülü’nün sahibi; “Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi” nin 11 Mart 2020 – 1 Mart 2021 tarihleri arasında yaptıkları “Pandemi Dönemi Çalışmaları” sebebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çalışan Sağlığı, Güvenliği Ve Hakları Birimi oldu.

Dr. Nejat Yazıcıoğlu İşçi Sağlığı Araştırma Ödülü’ne ise bu yıl “2006-2017 Yılları Arasında Türkiye’de Silikozis Nedeniyle Oluşan Erken Ölümler: 12 Yıllık Longitidunal Çalışma” adlı çalışması sebebiyle Halk Sağlığı Uzmanı- İş ve Meslek Hastalıkları Uzman, aynı zamanda İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Elif Altundaş Hatman oldu.

Dr. Cengiz Çetin Tez Ödülleri
İlgili branşlarda farklı fakültelerden öğretim üyelerinin oluşturduğu jürinin değerlendirmesi sonucunda 2022 yılına ilişkin ödüller şu şekilde belirlendi:

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
Dr. Mehmet GÜNDÜZ
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı
Tez Danışmanı:
Prof. Dr. Işın KILIÇASLAN
Tez Konusu:
Transplante Böbrek Biyopsilerinde Polyomavirüs Nefropatisinde Histopatolojik Ve Klinik Korelasyon: Banff 2019 Sınıflaması Güncellemesi Eşliğinde

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
Dr. Naime AFŞAR SATIŞ
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi
İç Hastalıkları Anabilim Dalı
Tez Danışmanı:
Prof. Dr. Dilek GOGAS YAVUZ
Tez Konusu:
Tip 2 Diyabetik Ve Dislipidemik Hastalarda Lipid Hedeflerine Ulaşma: Tedavinin Önündeki Bariyerler: Hasta Ve Hekim Perspektifi

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
Dr. Başak DAĞHAN
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı
Tez Danışmanı:
Prof. Dr. Arif TÜRKMEN
Tez Konusu:
Yoğunlaştırılmış Kemik İliği, Mikro-Parçalanmış Yağ Dokusu Ve Trombositten Zengin Plazmanın Fleksör Tendon Yapışıklıklarının Önlenmesindeki Etkilerinin Morfolojik, Histolojik Ve Biyomekanik Olarak Karşılaştırılması

Dr. Ali Özyurt Basında Sağlık Ödülleri
Kazananlar plaketlerini Yönetim Kurulu üyelerimiz ve seçilmiş kurullarda görev alan hekimlerimizin elinden kısa konuşmalar yaparak aldılar.
Jürinin yapmış olduğu değerlendirme sonucunda bu yılın ödülleri şu şekilde sıralandı:


Gazete Haber – Araştırma Ödülü
İsmail Arı - BirGün Gazetesi
Haber Başlığı: “Verem Ettiniz”

Televizyon Haber – Araştırma Ödülü
Kemal AKTAŞ (Haber)
Mahmut ÖZGÜN (Görüntü)
FOX TV
Haber Başlığı: “Yeni Kapitülasyon Tartışması”

Televizyon Haber – Araştırma Övgüye Değer Jüri Özel Ödülü
Öznur KARSLI ÇETİNER (Haber)
Özcan ÖZTÜRK (Görüntü)
HABERTÜRK TV
Haber Başlığı: “Yabancı Hekimler Güvence İstiyor”

İnternet Haber Ödülü
Murat AKGÖZ – SOL TV
Haber Başlığı: “Sağlık Yoğun Bakımda”

İnternet Haber – Araştırma Övgüye Değer Haber Jüri Özel Ödülü
Ferhat YAŞAR - Gazete Duvar
Haber Başlığı: “İstanbul’daki 62 Kamu Hastanesi’nde Kürtçe Yok”

Köşe Yazısı Ödülü
Serpil YILMAZ – Sözcü Gazetesi
Haber Başlığı: “Şişli Etfal’i Kime Verdiniz?”

Televizyon Programı Ödülü
Melike ŞAHİN (Haber)
Cahit KAZAN (Görüntü)
Cumhur ÇATKAYA (Görüntü)
Hüseyin EROĞLU (Görüntü)
NTV
Program Adı: Güncel Dosya “Bebek Beklerken Yaşam Savaşı”

Karikatür Ödülü
Can BAYTAK - HABERTÜRK

Dergi Haber – Araştırma Ödülü
Anıl OLCAN ve
Siren İDEMEN
1+1 EXPRESS DERGİSİ
Haber Başlığı: “Cesedin Çürümesidir Bu”

Dergi Haber – Araştırma Övgüye Değer Jüri Özel Ödülü
Bekir AVCI
1+1 EXPRESS DERGİSİ
Haber Başlığı: “Alarmda Olmalıyız”


Bu HABERİ Paylaş!