Düş Gezileri “Gizemli Kent Hatay” Turuyla Devam Etti


  • Nisan 08, 2022
  • 492

Üyelerimizle bulundukları yerden tarihi, kültürel ve sanatsal özellikleriyle düş gezileri yapmayı sürdürüyoruz.

Seyahat olanaklarının kısıtlandığı pandemi koşullarında isteyip de gidemediğimiz yerlere oturduğumuz yerden gidiyor; merak ettiğimiz diyarlara düş gezileri yapıyoruz.

Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz, üyelerimize sanal ortamda turlara katılma imkânı sunan E-Tur Düş Gezileri programının son durağı 6 Nisan 2022 Çarşamba akşamı “Gizemli Kent Hatay” oldu.

Üyelerimiz Anlatıcı Hakkı Kaya Ocakaçan rehberliğinde ilk insanların izlerinden, Hititler’e, Hitit’lerden günümüze zamanın akışını izleyerek, bambaşka bir Hatay’ı dinlediler.

Pagan tapınağının üzerine yapılan cami, Harbiye, Titus Tüneli, Samandağ’da yapılan arkeolojik kazı çalışmaları, kazı çalışmalarında sergilenen eserlerin yer aldığı müzeler, Grekler’den, Yahudi, Rum Ortadosk, Hristiyan Protestan ibadethanelerine, Musevi Cemaatinin kullandığı havralara, Akdeniz mimarisinin izlerini taşıyan sokaklara ve şaşkın bakışları ile Kral Suppiluliuma’ya gidildi.

Farklı kültürlerden insanların bir arada yaşadığı Hatay’ı, kültürü, doğası, insanları ve sokakları ile hayata dair ne varsa, eşsiz ve gizemli aktarımıyla Ocakaçan’dan dinlediler.

İstanbul Tabip Odası olarak, üyelerimize ücretsiz katılım imkânı sunduğumuz E Tur Düş Gezileri birbirinden keyifli ve heyecan verici programlarla devam edecek.


Bu HABERİ Paylaş!