Hemşireler Günü Kutlu Olsun


  • Mayıs 12, 2022
  • 784

Bugün, sağlık hizmeti sunumunun vazgeçilmez bir parçası olan hemşirelerimizin Hemşireler Günü. Kutlu olsun!

Hemşirelerimiz bugünü ne yazık ki sevinç ve coşkudan uzak bir ortamda karşılıyor. Binlerce atanmayan hemşireye ek olarak yüz binlerce atanmış hemşire sözleşmeli, güvencesiz, ağır iş yükü altında, düşük ücretlerle, mobbing ve mesleki itibarsızlaştırmanın yoğun olarak yaşandığı, daha pek çok olumsuzluğun mevcut olduğu adeta bir sağlıksızlık sistemi içindeler.

Oysa nasıl özlük hakları ve çalışma koşulları kötü olan doktorların çalıştığı sağlık sistemi sağlık üretemezse, hemşireleri mutlu, huzurlu, insanca yaşayamayan bir sağlık sistemi de sağlık üretemez.

Doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı Bayram gibi kutlayamamasının kök nedenleri ile hemşirelerin 12 Mayıs Hemşireler Günü’nü coşkuyla kutlayamamasının kök nedenleri ortak. Memleketin içinde bulunduğu ekonomik krize ek olarak, “Sağlıkta Dönüşüm Programı” adı altında uzun zamandır uygulanan neoliberal politikalar.

Bu nedenleri bertaraf etmenin yolu birlikte mücadele etmekten geçiyor. Nedenler ortaksa mücadele de ortak olmalı. Ancak o zaman 14 Mart’lar 12 Mayıs’larla birleşir.

Hemşireler, ne “YSP” ne de “yardımcı” sağlık personelidir. Sağlık ekibi içinde en köklü geçmişe sahip, derin incelikler ve özgünlükler barındıran sağlık mesleklerinden biridir.

Sağlık ekip işidir. Biz doktorlar olarak hemşirelerimizle beraber çalışmaktan ve beraber mücadele etmekten mutluyuz ve gururluyuz.

Mücadele birleştirir. Birlikte mücadeleye devam!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!