İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Sağlıkta Şiddet Protestosu


  • Haziran 08, 2022
  • 990

Geçtiğimiz hafta İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde asistan hekimlere yönelik yaşanan şiddet vakasının ardından bir sağlıkta şiddet haberi de İstanbul Eğitim ve Araştırma (Samatya) Hastanesi’nden geldi.

Hastane Acil Servisi’nde çalışan meslektaşımız maalesef bu kez aynı hastanede çalışan bir temizlik personeli tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Hekimin şikâyeti üzerine gözaltına alınan saldırgan olaydan iki gün sonra serbest bırakıldı.

Meslektaşımız olaydan yaklaşık iki ay önce de aynı kişi tarafından tehdide maruz kalmış ve saldırıya uğramış, durumu idareye ve yetkililere bildirmiş olmasına, yaşananlar tutanak altına alınmasına ve saldırıyı yapan personelin görev yeri değiştirilmesine rağmen etkin ve caydırıcı önlemler alınmayarak soruna sadece geçici çözüm üretildiği için saldırgan bugün de aynı cüreti gösterebilmiştir.
Olayın ardından peş peşe yaşanan sağlıkta şiddet vakalarına dikkat çekmek ve etkin bir Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılmasının sağlanması amacıyla İstanbul Tabip Odası (İTO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) temsilcileri ve üyeleri 6 Haziran 2022, Pazartesi günü saat 12.30’da hastane önünde basın açıklaması düzenledi.

Hekimler ve sağlık çalışanları bir kez daha “Çalışırken ölmek istemiyoruz. Bu topraklarda iyi hekimlik yapmaya devam etmek istiyoruz ve bunun için de mücadeleye devam edeceğiz.” dediler.

Eyleme İstanbul Tabip Odası’nı temsilen katılan Hastane Temsilcisi Dr. Merve Yıldırım ve geçmiş dönem Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, İstanbul Tabip Odası (İTO) olarak şiddet mağduru meslektaşlarının yanlarında olacaklarını ve hukuki süreçte gereken desteği sağlayacaklarını söyleyerek dayanışma duygularını ifade ettiler.


Bu HABERİ Paylaş!