Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği İptal Edilsin


  • Haziran 30, 2022
  • 810

Aile Hekimleri, ceza yönetmeliğinin yayınlanma tarihinin yıl dönümünde, yönetmeliği kabul etmediklerini ve iptal edilmesi gerektiğini bir kez daha haykırmak için 30 Haziran ve 1 Temmuz’da tüm Aile Sağlığı Merkezlerinde G(ö)REV’de olduklarını ilan etmişlerdi.

İş bırakan Aile Hekimleri tüm ülkede İl Sağlık Müdürlükleri önünde buluşarak Ceza Yönetmeliği’ni protesto ettiler ve bir kez daha yönetmeliğin iptali taleplerini dile getirdiler.

G(ö)REV’in ilk günü, bugün merkezi etkinlik ve Basın Açıklaması saat 12.00’de diğer illerde de olduğu gibi İl Sağlık Müdürlüğü önünde yapıldı.

Eylemde ilk olarak söz alan İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nergis Erdoğan katılımcıları selamlayarak birinci basamaktan üniversitelere, aile hekimlerinden emekli hekimlere kadar sağlık emekçilerinin ve hekimlerin yaşadıkları sorunlara değindi ve İstanbul Tabip Odası olarak aile hekimlerinin bu haklı mücadelelerinde yanında olmaya devam edeceklerini, iş güvencesi taleplerinin destekçisi olacaklarını söyledi.

Etkinlikte sırasıyla Birlik Dayanışma Sendikası adına Marmara Şube Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi, Sağlık Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeler Platformu adına Şener Sevgi, Genel Sağlık İş Sendikası adına Deniz Korkmaz ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu adına Dr. Saffet Ercan konuşma yaptılar.

Tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin aylardır verdiği mücadeleye değinen konuşmacılar, iş güvencesini yok eden yönetmeliğin geri çekilmediği takdirde mücadelelerinin süreceğini, gerekirse Eylül ayında süresiz iş bırakmaların gündeme gelebileceğini belirttiler.

İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu Basın Metni İçin Tıklayınız


Bu HABERİ Paylaş!