Fas Turu


  • Temmuz 21, 2022
  • 1008

03 -11 Aralık 2022


1. Gün: İstanbul – Kazablanka – Rabat
Yolculuğumuzun ilk durağı tabi ki İstanbul. Havalimanında buluştuktan sonra bizi Fas’ın Kazablanka şehrine götürecek Türk Hava Yollarının saat 11.10 uçağında yerimizi alıyoruz.
Rotamızda önce Rabat şehri ve onun mavi renge boyalı evlerinden oluşan kasbahı var. Atlas okyanusunun hemen kıyısında yer alan Rabat şehri Fas’ın başkenti aynı zamanda.

2. Gün: Chefchaouen (Şafşavan)
Rabat sonrası rotamızda masmavi bir şehir var. Masmavi derken ciddiyiz. Maviden gözünüzü alamayacaksınız. Riadımız hemen mavi şehrin kıyısında.

3. Gün: Volubilis – Meknes – Fes
Şafşavan Fas’daki rotamızın en kuzeyindeki şehir, dolayısıyla maviye de doyduktan sonra artık yüzümüzü güneye dönme vakti gelmiş olacak. Önce Roma İmparatorluğu’nun zeytin peşinde koştuğu antik Volubilis sonra da Meknes şehrindeki molalarımızın ardından akşama doğru Fas’ın kültür hazinesi Fes şehrine ulaşmış olacağız. Geceleme Fes’in ara sokaklarındaki riadımızda.

4. Gün: Fes
Bu sabah uyandığınızda dünya üzerindeki diğer şehirlere pek benzemeyen, daracık sokakların (daracık derken yer yer 30 cm) müthiş konaklara açıldığı, dünyanın en eski üniversitesine, nakış gibi işlenmiş medreselere ve rengarenk dabakhanelere evsahipliği yapan 1200 yaşında bir kente açacaksınız gözlerinizi. Tüm gün bu sokaklarda nefes alacağız. Gece yine Fes’teyiz.

5. Gün: Midelt Atlas – Erfoud – Merzouga
Bugün çöl yolculuğumuz başlıyor. Yol üzerinde önce Midelt Atlas’a ve muhteşem ormanına uğrayıp maymunları ziyaret edeceğiz. Sonrasında Ziz vadisini ve kanyonları geçerek önce Erfoud’a sonrasında da Merzouga’ya yani Sahara Çölü’ne ulaşacağız. Ancak konaklayacağımız çadırlara ulaşmak pek de kolay değil malesef. Kum tepeleri arasında 1 saatlik bir de deve yolculuğu sonunda yıldızların altında uyuyacağımız kampa ulaşacağız.

6. Gün: Toudra Kanyonu – Dades Vadisi
Kahvaltı sonrası yönümüzü batıya çevirip Marakeş’e doğru ilerlemeye başlayacağız. Toudra Kanyonu’ndaki yürüyüşümüz sonrası ve Dades Vadisi’ne ulaşacağız, geceyi de burada geçireceğiz.

7. Gün: Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marakeş
Kahvaltı sonrası yola devam edeceğiz ve Ouarzazate’ye ulaşacağız. Unesco Dünya Miras Listesi’ndeki Ait Ben Haddou köyüne yapacağımız ziyaret, Atlas dağları üzerindeki kanyon keşfimizle devam edecek. Geceleme Marakeş’te.

8. Gün: Marakeş
Ve son durak Marrakeş pek çoklarına göre Fas’ın en güzel şehri, kırmızı şehir. Binaların rengi ve güneşin batışı bu şehri bambaşka bir hale getiriyor. Meydanlarında, sokaklarında, bahçelerinde uzun uzun dolaşıp bu çok özel şehri keşfedeceğiz. Her zamanki gibi dileyenlerle bir de bu fantastik şehrin gecelerine akacağız, gündüzleri kadar güzel olup olmadığını beraber göreceğiz. Geceleme yine Marakeş’te.

9. Gün: Marakeş – Kazablanka – İstanbul
Bugünkü ilk durağı 1942 yılında çekilen ve sinema tarihinin en özel yapımlarından biri olarak kabul edilen filme de adını veren Kazablanka. otelimizden aracımızla önce eski şehir Medina’yı, sonrasında havalı otelleri, barları ve kafeleriyle şehrin göz bebeği La Corniche ve dünyanın en büyük camilerinden biri olarak kabul edilen Hassan II camii’ni göreceğiz.

Eve dönme zamanı. İstanbul uçuşumuz için yeniden Kazablanka havaalanının yolunu tutuyoruz. Türk Hava Yollarının saat 15.30 Uçuşu ile dönüşe geçiyoruz.

Ücrete Dahil Olanlar
• İstanbul-Kazablanka gidiş dönüş uçak biletleri
• Tüm konaklamalar
• Sabah Kahvaltıları
• Akşam Yemekleri
• Tüm giriş ücretleri
• Ülke içi ulaşımında kullanacağımız bize ait aracımızın masrafları
• Rehberlik hizmeti
• Seyahat sigortası

Ücrete Dahil Olmayanlar
• Kişisel harcamalar
• Öğle yemekleri

Ücret: 2 Kişilik odada kişi başı 1800 Euro, Tek kişi Konaklama farkı 450 Euro
Kayıt: Düş Patikası Turizm 0212 975 08 75 – 0 530 669 12 92 info@duspatikasi.com


Bu HABERİ Paylaş!