Aile Hekimlerine Açılan Soruşturmalar Haklı Mücadeleye Engel Olamayacak


  • Ekim 21, 2022
  • 959

İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu, Aile Hekimleri hakkında açılan soruşturmalar, yapılan ek ödemeler, ilçe temsilcilerinin belirlenmesi, yeni dönem sözleşme taleplerinin son hali, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu’nun 21-22-23 Ekim tarihlerinde Van’da yapacağı Bölge toplantısı ve önümüzdeki dönemle ilgili programı gündemiyle 18 Ekim 2022, Salı günü toplandı.

Toplantıya odamız Yönetim Kurulu üyesi Dr. Saffet Ercan, Komisyon Eş Başkanları Dr. Olcay Bengi Bozkurt, Dr. Turan Karakaş ve komisyon üyeleri katıldı.

Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar:


- Aile hekimlerinin hakları için sürdürdükleri mücadele sürecinde yaptıkları İş bırakmaları cezalandırmak amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan soruşturmalarla ilgili İstanbul Tabip Odası adına soruşturmaların geri çekilmesi talebiyle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazılı başvuru yapılması, mümkünse ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.


- Kamu dışında hizmet veren ASM binalarına yüksek kira artışları nedeniyle önemli sorun yaşayan arkadaşlarımıza destek olmak, artan enflasyon karşısında yetersiz kalan cari giderlerin artırılmasına dikkat çekmek için mücadele süreci başlatılması, basın açıklaması yapılması kararlaştırıldı.


- Aile hekimlerine ve diğer ASM çalışanlarına yapılan Ek ödemelerin ceza puanı şartına bağlı olması, yapılan muayene sayısına endekslendirilmesinin kabul edilemez olduğu, zaten artan vergi kesintileri ve enflasyon karşısında ek ödemelerin oldukça yetersiz olduğu, sağlık çalışanları arasında adaletsizliğe yol açtığı belirtildi. Kamuoyunda aile sağlığı çalışanlarına ek ödemelerle ilgili yaratılan yanlış algının teşhir edilmesi, yeni ve ortak mücadele yöntemlerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.


- Van’da yapılacak Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu toplantılarının programına ve yapılacak basın açıklaması için katkı sağlandı.

- Yeni dönem sözleşme talepleri için yürütülen süreç gözden geçirildi.


- İstanbul da yeni sözleşme döneminin geçen dönem de olduğu gibi bazı arkadaşlarımızın sözleşmelerinin yenilenmemesi halinde etkili bir eylemlilik süreci başlatılacağı kararlaştırıldı.


- Komisyonun her ay en az bir kez yüz yüze bir kez de çevrim içi toplanması kararlaştırıldı.

 


Bu HABERİ Paylaş!