Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi Çalışanları “Taksim İlkyardımsız İlkyardım Bizsiz Olmaz”


  • Mart 15, 2023
  • 621

Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan hekimler ve sağlık emekçileri hastane personelinin başka yerlere görevlendirilmesine ilişkin kararı ikinci kez protesto etti.

Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından İstanbul'daki hastanelerin depreme dayanıklılığı konusu gündeme gelmiş; yapılan incelemeler neticesinde bazı hastanelerin yıkımı, güçlendirilmesi, taşınması ve de hastaneler arası birleştirme kararı alınmıştı.

Konuyla ilgili Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan hekimler ve sağlık emekçileri geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yaparak alelacele ve hiçbir ön hazırlık yapılmadan verilen bu kararların bir kez daha gözden geçirilmesini istemişlerdi.

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin taşınma duyurusunun ardından geçen bir haftaya rağmen hala kendilerine hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ve ne olacaklarını henüz bilmediklerini söyleyen hastane çalışanları “Bizler biran önce bu belirsizliğin sonlandırılmasını ve hastanemizde kalmayı istiyoruz.” diyerek, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, bir kez daha hastane önünde bir araya gelerek “Taksim İlkyardımsız, İlkyardım Bizsiz Olmaz” dediler.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), İstanbul Tabip Odası, Sağlık Sen, Anadolu Sağlık-Sen, Dev-Sağlık İş ve Cihangir Güzelleştirme Derneği’nin destek verdiği eyleme, İstanbul Tabip Odası adına Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Saffet Ercan ve İTO Hastane temsilcileri katıldı.

Ortak basın açıklamasını Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilcisi Muhsin Uysal okudu.

Basın Açıklaması için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!