14 Mart Taksim Anıt Töreni Yapıldı


  • Mart 16, 2023
  • 874

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu; üyeleri, eski yöneticileri ve başkanlarıyla birlikte bu yıl da her yıl olduğu gibi 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında, 14 Mart 2023 Salı günü Taksim’de Atatürk Anıtı önündeydi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan’ın konuşmasıyla, ellerinde çelenkler ve karanfillerle, meydandan Atatürk Anıtı’na yürüyüşe geçen heyet, çelengi anıta bıraktıktan sonra bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdi.

Basına ve kamuoyuna kısa bir açıklama yapan Dr. Nergis Erdoğan, Şubat ayında Kahramanmaraş ve Hatay’da gerçekleşen depremlerde hayatını kaybeden meslektaşlarımız ve vatandaşlarımızı andıktan sonra, “Şimdi üzerimize düşen görev hep birlikte İstanbul depremine hazırlanmaktır. Gördük ki hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının ayakta kalması yaşanacak bir deprem sonrası yaraların sarılması, hayatların kurtarılması için hayati önemdedir. O yüzden bir an önce hem kenti tamamen hem de tüm sağlık kuruluşlarını, can ve mal kaybı olmaması için, yapılacak çalışmalarla, el birliğiyle olası İstanbul depremine hazırlamalıyız.
Bu konuda, yetkilileri göreve çağırmak noktasında, bizlere ve basına büyük görev düşmektedir.” dedi ve konuşmasını 19 Mart Pazar günü Kadıköy Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden başlayacak Sessiz Yürüyüşle Kadıköy İskele Meydanı’nda sonlanacak, depremde hayatını kaybedenlerin anılacağı, haftanın son etkinliği olan basın açıklamasına çağrı yaparak bitirdi.

Etkinlik heyetin ellerindeki karanfilleri çevredeki vatandaşlara dağıtmasıyla son buldu.


Bu HABERİ Paylaş!