14 Mart Tıp Haftası Hizmet Plaket Töreni Yapıldı


  • Mart 20, 2023
  • 1280

İstanbul Tabip Odası’nın her yıl 14 Mart Tıp Haftası’nda geleneksel olarak düzenlediği meslekte 70, 65, 60, 50, 40 ve 25 yılını doldurmuş hekimlere Hizmet Plâket Töreni bu yıl 18 Mart 2023 Cumartesi günü Beşiktaş, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, 104 yaşındaki hekim ve İTO üyesi Dr. Hasan Sabahattin Kahyaoğlu’nun 80. Yıl Hizmet Plaketini almasının heyecanı ve onuru yaşandı. 1943 yılı İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi mezunu Dr. Kahyaoğlu, kaldığı Kızılay Kartal Yakacık Huzurevi’nden gelerek törene bizzat katıldı ve ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nergis Erdoğan’ın elinden aldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren törene katılan yüzlerce hekim meslekte onlarca yılı geride bırakmanın gurur ve mutluluğunun yanında, dönem ve sınıf arkadaşlarıyla buluşmanın coşkusunu da yaşadılar.

Şubat ayında yaşanan ve on ilimizi etkileyen depremlerde vefat eden hekimler Hizmet Plaket Töreninde unutulmadı. Tören deprem başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm hekimler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sabah saatlerinde yapılan 70. 65. ve 60. yıl hizmet plaket töreninin ardından 14 Mart Tıp Haftası Ödül Töreni’ne geçildi.

Ödül Töreni’nin bitimiyle birlikte meslekte 50. 40. ve 25. yılını dolduran meslektaşlarımız hizmet plaketlerini, Yönetim Kurulu üyelerimiz ve seçilmiş kurullarda görev alan hekimlerimizden aldılar.


Bu HABERİ Paylaş!