Sağlık Çalışanları Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Önünde Eylem Yaptı


  • Mart 22, 2023
  • 740

Olası İstanbul depremine dayanıksız olduğu belirtilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin, yenilenme sürecinde İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vereceğinin açıklanması sonrası, hastane hekimleri ve sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Öz Sağlık- İş), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık Sen), Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık Sen), Türkiye Sağlık İşçileri Sendika (Sağlık-İş), Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Samatya'da bulunan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde konuya ilişkin ortak açıklama yaptı. Eyleme CHP Fatih İlçe Başkanlığı da destek verdi.

“Samatya Hastanesi Dağıtılamaz”, “Fatih Halkı Hastanesiz Bırakılamaz” ve “Samatya'dayız, hiçbir yere gitmiyoruz" sloganlarının atıldığı eylemde grup adına ortak açıklamayı, SES Aksaray Şube Temsilcisi Birsen Seyhan yaptı.

İstanbul Tabip Odası adına geçmiş dönem yönetim kurulu üyesi Dr. Güray Kılıç ve hastane temsilcisi Dr. Aytekin Sağlam’ın katılım gösterdiği eylemde son söz olarak “Samatyalıyız ve Samatya’da kalmak istiyoruz. Hastalarımıza, halkımıza burada ve canı gönülden, sağlık hizmeti vermeye devam etmek istiyoruz” dendi.


Bu HABERİ Paylaş!