1 Mayıs'ta Yitirdiklerimiz Kazancı Yokuşu, Şişhane ve Kadıköy'de Anıldı...


  • Nisan 28, 2023
  • 380

 

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenleri anmak için Kazancı Yokuşu’nda bir araya gelerek karanfil bıraktı.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, her yıl burada olmanın ve 1977'de hayatlarını kaybedenleri anmanın sadece bir anıyı ve geleneği yaşatmak olmadığını belirterek, "Bu aynı zamanda geleceğe dair, aynı zamanda ülkemizin aydınlık geleceğini kurmaya dair kararlılığımız ve irademizi ortaya koyması açısından da önemli" diye konuştu.

Karanfil bırakılmasının ardından Şişhane'deki anmaya doğru yürüyüşe geçmek isteyenler polis tarafından engellendi.

DİSK'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Taksim'deki anma törenine katılanların önünde polis barikatı. Her şeye rağmen 12:00'de Şişhane anmasında buluşacağız" denildi.

Arzu Çerkezoğlu, anmada yaptığı açıklamada, polis engeline, "Bu barikatlar çok şey anlatıyor. Bu barikatlar; işçiden alıp patrona veren, fakirden alıp zenginin kasasını dolduran, tüm çarkları zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yapmak için dönen ve milli gelirden işçi sınıfının emekçilerin aldığı payı Cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyine, yüzde 25'lere kadar düşüren bu düzeni anlatıyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

KESK tarafından yapılan açıklamada ise "Kazancı Yokuşunda 1 Mayıs anması sonrası polis barikatı ile Şişhane'ye yürümemiz engelleniyor. Faşizme karşı omuz omuza vermeye çağırıyoruz!" ifadelerine yer verildi.

Program engellemelere rağmen devam etti. 1 Mayıs 1989’da katledilen Mehmet Akif Dalcı Şişhane'de, 1 Mayıs 1996’da katledilenlerse Kadıköy'de anıldı.

 

 

 


Bu HABERİ Paylaş!