Düş Gezileri Doğu Karadeniz Yayla Turu İle Devam Ediyor


  • Mayıs 25, 2023
  • 520

Değerli Meslektaşlarımız,

Düş Gezileri “Doğu Karadeniz Yayla Turu” ile sürüyor. Gezileri, İstanbul Tabip Odası olarak uzun yıllardır Düş Patikası ekibi ile konusunda uzman rehber ve danışmanlar eşliğinde düzenliyoruz. İşte Doğu Karadeniz’in eşsiz güzellikteki yaylalarını gezeceğimiz turun kayıt, konaklama bilgileri ve detaylı programı:

Doğu Karadeniz Yayla Turu
09 - 16 Temmuz 2023
6 Gece 7 Gün

TUR HAKKINDA

Doğu Karadeniz turumuzda, engin yeşillikteki yaylaların muhteşem doğasını 6 gece 7 gün boyunca keşfe çıkıyoruz. Karadeniz turumuzda en fazla 14 kişilik gruplarla size özel, butik tur ve farklı bir Karadeniz yayla turu için sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Büyülü yaylalar, muhteşem bir doğa, şelaleler, dereler, hiçbir yerde karşılaşamayacağınız yöreye özgü birçok endemik hayvan ve bitki türü… İşte burası Doğu Karadeniz ve yaylaları. Doğu Karadeniz doğası tam anlamıyla bir cennet! Yok olmaya direnen bu doğa, nice güzellikleri de içinde barındırıyor. Kendine has kültürü, Karadeniz gibi deli dolu ama tatlı mı tatlı insanı, tulumu, kemençesi ve horonu ile bizleri çağırıyor. Karadeniz yaylaları turu, yayla turu konseptinde olup, Butik Karadeniz Turu'dur. Doğa ile bütünleşeceğimiz, anılarınızdan silinmeyecek bir hafta sizleri bekliyor. Butik Yayla turumuzu, bölgeyi iyi tanıyan deneyimli rehberlerle yapacaksınız. Butik Karadeniz turumuzda yemyeşil doğanın tadını çıkarıyor, yaylalarda geziyor, salıncakta sallanıyor, muhteşem doğanın fotoğraflarını çekip, yöresel yemeklerin tadına bakıyoruz. Fındığın ve çayın hikayesini dinliyor, soframıza gelen çayın bahçeden fabrikasına kadar izini sürüyoruz.

1.Gün İstanbul >> Trabzon >> Rize >> Sümela Manastırı >> Çamlıhemşin >> Tar Deresi, Bulut Şelalesi >> Ayder >> Fırtına Vadisi

Sabah belirtilen saatlerde transfer araçlarımız ile sizleri evlerinizden alarak (İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya) havaalanına gidiyoruz. Farklı illerden ve İstanbul'dan gelen misafirlerimiz ile Trabzon Havaalanı'nda saat 10:30 da toplanıyoruz. Kahvaltı molamızın ardından gezimize Altındere Vadisi Milli Parkında bulunan Sümela Manastırı ile başlıyoruz. Bulutların içindeki manastır olarak bilinen Sümela Manastırı’nı fotoğraflayıp gezdikten sonra Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine doğru yola koyuluyoruz. Ayder Milli Parkı'nda bulunan Ayder Yaylası'na gidiyoruz. Ayder Yaylası turumuz da gezip dinlendikten sonra, keyifli bir yürüyüş bizi bekliyor. Tar Vadisi'nden Bulut Şelalesi'ne, sağlık problemi olmayan herkesin katılabileceği keyifli ve kolay bir yürüyüş gerçekleştiriyoruz. Bu güzel vadide yürüdükten sonra aracımız ile Fırtına Vadisi'ndeki otelimize dönerek birinci günü keyifli bir yorgunlukla noktalıyoruz.

Konaklama: Patika Otel

2.Gün Zil Kale >>Palovit Şelalesi>> Şimşir Ormanları >> Gito Yaylası >> Badara Yaylası

Karadeniz turumuzun 2’nci gününde kahvaltımızın ardından ilk durağımız olan Zil Kale’ye doğru yola çıkıyoruz. Fırtına Deresi kadar meşhur ve zirvede bulunan Zil Kale'den etrafı seyretmek çok keyifli olacaktır. Ardından Palovit Şelalesi'ne gidiyor ve şelalede fotoğraf çekilip keyif yapıyoruz. Ardından Çat Vadisi'nden geçerek Şimşir Ormanı’na ulaşıyoruz. Ormandaki molamızın ardından aslında bir Hemşin yaylası olan Gito Yaylası'na hareket ediyoruz. Doğu Karadeniz yayla turumuzdaki en güzel manzaralardan biri burada bizi bekliyor. Gito Yaylası turumuzda manzara tek kelimeyle muhteşem. Gito Yaylasında; Verçenik, Kaçkar ve Karçal zirvelerini hava açıksa görebileceğiz. Yaylada salıncak keyfi yaptıktan sonra Badara Yaylası’na gidiyoruz. Badara’yı gezip fotoğrafladıktan sonra aracımız ile otelimize giderek dinleniyoruz.

Konaklama: Patika Otel

3.Gün Pokut Yaylası >> Sal Yaylası

Karadeniz turumuzun 3. gününde sabah kahvelerimizi Şenyuva (Çinçiva Köyü) Köyü'nde içiyoruz. Burası ufak, şirin bir köy. Köyde gezinip tarihi Şenyuva Köprüsü'nde, anılarımızı fotoğraf makinalarımız ile ölümsüzleştirdikten sonra yola devam ediyoruz. Köyden geçerek Doğu Karadeniz’in en güzel yaylası olarak tabir edilen Pokut Yaylası'na ve yanı başında yer alan Sal Yaylası'na gideceğiz. Sal Yaylası ve Pokut Yaylaları arasında kolay bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Sal Yaylası turumuzda yürüdüğümüz yolun manzarası yolda peşimizi bırakmayıp bize eşlik edecek, bir de şansımız varsa mıhlama yerken, bulut denizini seyredebiliriz. Pokut Yaylası’nda konaklayacağımız pansiyonumuza yerleşiyoruz. Bu akşam Pokut Yaylası’nda konaklıyoruz. Gün batımı keyfi yaparken akşam yemeğimizi yiyeceğiz. Pokut Yaylası’nın mis gibi havasında uyuyacağız.

Konaklama: Pokut Doğa Konukevi

4.Gün Pokut Yaylası >> Fırtına Vadisi >> Kamilet Vadisi >> Mençuna Şelalesi >> Artvin >> Cehennem Deresi Kanyonu >> Şavşat

Güne Pokut Yaylası ile “merhaba” diyoruz. Kahvaltımızı Pokut Yaylası manzarasında yapıyoruz ve ardından vadiye doğru inişe geçiyoruz. Bugün Karadeniz doğa turumuzun Artvin turu kısmına başlıyoruz. Aracımız ile Artvin, Arhavi’ye bağlı Kamilet Vadisi’ne doğru hareket ediyoruz. Vadide bulunan Mençuna Şelalesi ve Çifte Köprüleri görmeye gidiyoruz. Şelaleye yarım saatlik kolay bir yürüyüşle ulaşıyoruz. Bizi karşılayan muhteşem manzara eşliğinde çaylarımızı yudumlarken eşsiz güzellikte olan doğa, yorgunluğumuzdan eser bırakmayacaktır. Şelale gezimizin ardından aracımız ile Hopa – Cankurtaran Geçidi – Borçka üzerinden Artvin’e doğru devam ediyoruz. Artvin şehir merkezi ve dünyanın en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe’yi uzaktan izliyoruz. Öğlen yemeğimizi yemek üzere Artvin’de mola veriyoruz. Yemek molası ve dinlenme sonrasında, kırmızı kayalıkların içinden geçen eşsiz güzellikteki bir yoldan devam ederek Artvin’e bağlı Ardanuç ilçesinde bulunan ve dünyanın sayılı kanyon vadileri arasında yer alan Cehennem Deresi Kanyonu’nu geziyor, fotoğraflıyoruz. Ardından sakin şehirler listesinde yer alan Şavşat’a ulaşıyoruz. Şavşat köylerini en güzel görebileceğimiz konuma sahip olan Yavuzköy'deki seyir terasından muhteşem güzellikteki manzaranın tadına vararak günü bitiriyor ve Şavşat'taki otelimize dönerek dinleniyoruz.

Konaklama: Şavşat Black Forest Hotel

5.Gün Şavşat >> Şavşat Karagöl >> Balıklı göl >> Tibet Kilisesi >> Şavşat

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından aracımız ile yola çıkıyoruz. Bugün harika manzara eşliğinde Şavşat’ın köylerini, göllerini, kiliselerini gezeceğiz. Gezimize Şavşat Kalesi’ni panoramik olarak fotoğraflayarak başlıyoruz. Sonrasında dağların içindeki güzelliği ile bizleri etkileyecek, doğa harikası olan Şavşat Karagöl’ü gezeceğiz. Karagöl gezimizin ardından Şavşat Çayı kenarında bulunan Veli Köy’den geçerek Pınarlı Köyü’ne gidiyoruz. Öğle yemeğimizi burada yedikten sonra yarım saatlik araç yolculuğu ile yine Pınarlı Köyü’ne bağlı Balıklı Göl’e ulaşıyoruz. Burada çay ve fotoğraf molası vereceğiz. Ardından yolculuğumuza devam ederek geniş düzlükler ile birleşen dağların içindeki güzel köy, Cevizli Köyü'ne ulaşıyoruz. Cevizli Köyün’de bulunan Tibet (Cevizli) Kilisesi’ni gezeceğiz. Burası ahşap evleri ve İsviçre Alplerini andıran muhteşem doğası ile bizleri büyülüyor. Buradaki gezimizi yaptıktan sonra unutulmaz güzellikteki köylerin içinden geçerek manzarası ile bizi büyüleyecek doğanın kalbindeki otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: Şavşat Black Forest Hotel

6.Gün Şavşat >> Mısırlı >> Çurupira Yaylası >> Maral Şelalesi >> Maçahel

Kahvaltımızı yaptıktan sonra, sabah kahvelerimizi içerek Şavşat’tan ayrılıyoruz. Eşsiz güzelliğine hayran kalacağınız, ölümsüz kareler elde etmekten kendinizi alamayacağınız güzellikte bir yol sizi bekliyor. Yeşilin her tonu ile karşı karşıya kalacağınız bir coğrafya, kulağınıza ve gözünüze hitap eden ve ruhunuzu arındıracak derecede güzellikte şırıl şırıl akan dere, şahane köyler ve mis gibi bir doğa. Meydancık ve Mısırlı Köyü'nden Papart Düzlüğü'ne devam ediyoruz. Aracımız ile zirve noktamızda bulunan ve doğal yayla yaşamının hala devam ettiği Çurupira Yaylası'na konuk oluyoruz. Yaylada, doğal ürünlerden yapılmış lezzetleri tadına bakıp bir başka doğa harikası olan ve Unesco tarafından tescillenmiş Türkiye’nin tek biyosfer alanı olan Maçahel bölgesine doğru inişe geçiyoruz. Programımıza Maral Köyü'nde bulunan Maral Şelalesi ve ahşap süslemeleri ile bizleri tarihsel yolculuğa çıkaracak olan camileri gezerek devam ediyoruz. Konaklamamızı Türkiye ve Gürcistan sınırında bulunan bu güzel Gürcü köyünde yapacağız. Maçahel ve yöreye özgü, damaklarımızı şenlendirecek enfes Gürcü yemekleri bizleri bekliyor.

Konaklama: Macahel Maral Otel - Han Otel - Tema Konuk Evi

7.Gün Maçahel >> Borçka Karagöl >> Çeçeva Köyü>> Trabzon >> İstanbul

Sabah kahvaltısı sonrası Maçahel merkezi geziyoruz. Son kez Macahel Vadisi'ne bakıp bu diyara veda ediyoruz. Yolumuz bizi Borçka ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı'na götürüyor. Bu güzel yerde vakit geçirip göl çevresinde yürüyüş yapıyoruz. Ardından aracımız ile Trabzon'a doğru hareket ediyoruz. Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Çeçeva Köyü'nde mola veriyoruz. Çay bahçesi fotoğrafının en güzel çıktığı köyde; çay bahçesinde anılarımızı ölümsüzleştirdikten sonra aracımız ile Çayeli’nin meşhur kuru fasulye ve kavurmasından yiyoruz. “Artık dönüş vakti” diyerek biriktirdiğimiz güzel anılar ile birlikte Trabzon Havalimanı’na hareket ediyoruz. Trabzon Havalimanı'ndan ayrılma saatimiz 19:00. Uçaktan indikten sonra yine transfer araçlarımız ile güvenle evlerinize bırakılacak, rüya gibi bir gezi yapmış olmanın keyfini yaşayacaksınız.

Ücrete Dahil Olanlar

• 6 Gece Butik Otel Konaklama
• Ev Havaalanı Transferi
• 6 Kahvaltı
• 6 Akşam Yemeği
• Rehberlik
• Seyahat Sigortası
• Tur Esnasınaki Ulaşım
• Araç İçi İkramlar
• Milli Park Giriş Ücretleri

Ücrete Dahil Olmayanlar

• İstanbul - Trabzon Gidiş Dönüş Uçak Bileti
• Kişisel Harcamalar
• Öğlen Yemekleri
• İlk Gün Kahvaltısı
• Müze-Ören Yeri Giriş Ücretleri

Ücret: 2 Kişilik odada kişi başı 14.600 TL, Tek kişi Konaklama farkı 3000 TL

Kayıt: Düş Patikası Turizm 0212 975 08 75 – 0 530 669 12 92 / info@duspatikasi.com

 


Bu HABERİ Paylaş!