Emeğin Hakkı İçin, Adalet İçin, Barış ve Demokrasi İçin 1 Mayıs’a! Birleşelim Değiştirelim!
- Nisan 23, 2026
- 68

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 22 Nisan 2026 tarihinde Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 1 Mayıs’ta Kadıköy’de olma çağrısı yapılan açıklamanın ardından bildiri dağıtımı gerçekleştirildi.
Basın açıklamasına Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası adına Dr. Benan Koyuncu katıldı. Dr. Koyuncu yaptığı konuşmada sağlık alanındaki krize dikkat çekti ve “İktidar sesimizi kısmaya çalışsa da buna izin vermiyoruz. Oda seçimlerinde bunu bir kez daha gördük. Hekimler kendi sınıfından yana tavır aldı” dedi.
Ortak açıklamayı DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu. “Emeğin Hakkı İçin, Adalet İçin, Barış ve Demokrasi İçin 1 Mayıs’a! Birleşelim Değiştirelim!” başlıklı açıklamada “Bu ülkenin emekçileri, adaletli bir düzeni, barışı ve demokrasiyi kuracak güçtedir. Bu karanlık tabloya, ağır hak ihlallerine rağmen bu düzeni değiştirecek irade ve kararlığa, umuda sahibiz. Yeter ki tek başına kurtuluş olmadığını bilelim. Yeter ki birleşelim, yeter ki örgütlenelim. Bugün ayrıştırmaya, bölmeye, yalnızlaştırmaya karşı birlikte durmanın; birlikte üretmenin, birlikte mücadele etmenin zamanıdır. Gücümüzün birliğimizden geldiğini Türkiye’nin dört bir yanındaki 1 Mayıs alanlarında gösterelim” denildi.