Yaşasın 1 Mayıs! Mesleki Bağımsızlığımız, Emeğimiz ve Geleceğimiz İçin 1 Mayıs'ta Kadıköy'deyiz!
- Nisan 28, 2026
- 34

Ülkemizde günde ortalama 6 işçi, iş cinayetleri nedeniyle yaşamını kaybederken; yılda 681.401 kişi ise iş kazaları nedeniyle sağlığını yitiriyor. Geçtiğimiz yıl 94 çocuk işçinin yaşamını yitirmesi ise bizler için son nokta olmuştur. Hekim vicdanını yaralayan bu tablonun, bizlerin çalışma alanındaki yansımasının da aynı şekilde devam ettiğini görüyoruz. Sağlıkta şiddet, yoğun çalışma ortamları, mobbing ve uykusuz nöbetler sağlığımızı tehdit ediyor; tükeniyoruz!
Yan yana gelmemizin bile çok zor olduğu çalışma ortamlarında emeğimizin karşılığı yok; emek sömürüsünün ise sonu yok. Her gün yayımlanan yeni bir yönetmelikle haklarımız bir bir tırpanlanırken hasta-hekim ilişkisi de olumsuz etkilenmektedir.
5 dakikada bir muayene süreleri, sürtime çalışma, tatil günlerinde yazılan ek mesailer, son yıllarda hekim emeği sömürüsünü artırmıştır.
Biliyoruz, sorunlarımız çok ama çözümü tahmin ettiğimiz kadar zor değil. Bugüne kadar verdiğimiz mücadele ve kazandığımız haklarımız bunun en güçlü teminatıdır. 2026 1 Mayıs’ına bu umut ile giriyoruz.
Yaşasın 1 Mayıs!
İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu