Yönetim Kurulumuz, OHSAD Yönetim Kurulunu Ziyaret Etti


  • Kasım 08, 2010
  • 2848

Kurumlar arası diyalogun geliştirilmesi ve sürdürülmesi amaçlı olarak OHSAD Yönetim Kurulu ziyaretine İTO Başkanı Prof.Dr. Taner Gören,  İTO YK Üyesi Dr. Hasan Oğan, İTO Özel Hekimlik Komisyonu Koordinatörü Dr. Pelin Taşkıran ve İTO Hukuk Bürosu Avukatı Meriç Eyüpoğlu katıldı.

Ülkedeki sağlık sisteminin geldiği nokta, özel sağlık sektörünün yaşadığı sorunlar ve alana özgü diğer birçok konunun konuşulduğu ziyarette;

Özel Sağlık Sektöründe hekimlerin yaygın olarak içeriği uygun olmayan sözleşmelerle çalışmaya zorlandığı ve bunun birçok soruna yol açtığı, İTO olarak 2011 yılı itibarı ile sözleşmelerin değerlendirilmeye alınacağı,

Bazı özel hastanelerce hekimlere çeşitli gerekçelerle 4-6 aylık sürelerle hak ettikleri ücretlerin ödenmediği, bunun nitelikli bir ücret gaspına dönüştüğü ve sonuçta hekimlerin maddi ve manevi açıdan olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun çalışma barışını bozduğu öne çıkan konular arasında oldu.

OHSAD Başkanı Dr. Reşat Bahat çalışma kurallarının yasalar çerçevesinde belirlenmesinin doğru ve uygun olacağı, bu konuda dernek olarak yapılacak olan çalışmalara destek olunacağını belirterek sağlık alanında yaşanan ortak sorunlara karşı OHSAD ve İTO’nun birlikte mücadele etmesinin ve her iki kurumun daha sık bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.


Bu HABERİ Paylaş!