Kanuni Sultan Süleyman EAH Asistan Hekimleriyle Toplantı


  • Haziran 02, 2016
  • 5062

27 Mayıs 2016’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi asistan hekimleri ile toplantı gerçekleştirildi. 

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç ve Hukuk Büromuzdan Av. Oya Öznur’un katılımıyla gerçekleşen toplantıda, çocuk sağlığı ve hastalıkları ile anestezi ve reanimasyon branşlarında eğitim gören asistan hekimlerin sorunları tartışıldı, sorunların çözümü için görüş alışverişinde bulunuldu.

Anestezi ve reanimasyon branşında yaklaşık 8 aydır eğitim görevlisi bulunmadığı, eğitim görevlisi olmamasına rağmen TUS’ta kadro açıldığı ve yeni asistan kabul edildiği aktarıldı. Tıpta Uzmanlık Kurulu’na başvuru yapıldığı, başvurunun sonuçlanmamasının eğitim hakkını zedelediği, başvuru yapıldıktan sonra mobbing uygulamalarına maruz kalındığı belirtilerek sorunun bir an önce çözülmesi için girişimde bulunulması istendi.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları branşında ise mobbing uygulamaları sebebiyle yaklaşık 20 asistan hekimin ayrıldığı, asistan hekim sayısının azalmasıyla birlikte iş yükünün karşılanamaz şekilde arttığı, asistan hekimlerin eğitim ve araştırma faaliyetinin yerini “hasta bakma” kaygısının aldığı belirtildi. Eğitim seminerlerinin mesai saatleri içinde değil öğlen arasında yapılmasının, nöbet yükünün artmasının, nöbet sonrası dinlenme hakkının ihlal edilmesinin, zorunlu rotasyonların gerektiği zamanda yaptırılmamasının, yıllık izinlerin dahi “personel yetersizliği” gerekçesiyle kullandırılmamasının ciddi sorunlar olduğu vurgulandı. Acil serviste, servis ve polikliniklerde güvenlik sorunu bulunduğu anlatıldı.

Bu sorunların çözülmesi ve nitelikli bir uzmanlık eğitimi verilmesi için önerilerini sıralayan asistan hekimler gerekli desteğin sağlanmasını istediler.

Dr. Samet Mengüç, asistan hekimlerin sorunlarının giderilmesi amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulacağını, asistan hekimlere destek verileceğini vurguladı.

Av. Oya Öznur’un asistan hekimlerin sorularını cevaplamasının ardından toplantı sona erdi. 

ito_manset_cizgisiz


Bu HABERİ Paylaş!