Hekimi darp eden saldırganın beraat kararı bozuldu


  • Temmuz 25, 2019
  • 1650

Eyüp Devlet Hastanesi’nde görev yapan bir hekimi darp eden saldırgana İstanbul 4. Çocuk Mahkemesi’nce verilen beraat kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozuldu.

Eyüp Devlet Hastanesi’nde görev yapan hekim, annesine acil serviste müdahale edilmediğini iddia eden bir saldırganın saldırısına maruz kalmıştı.

Hekime yönelik saldırıyı gerçekleştiren hasta yakını hakkında açılan dava, İstanbul 4. Çocuk Mahkemesi’nde görülmüş, yapılan yargılama sonucunda Mahkeme sanığın suç kastı olmadığı, yaşadığı üzüntü verici olay ile yaşı ve hormonlarının etkisiyle hareket ettiği gerekçesiyle 22.03.2018 tarihinde beraat kararı vermişti.

Karara karşı Tabip Odamız tarafından istinaf yoluna başvurulmuş olup, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi 12.06.2019 tarihinde beraat kararını kaldırmış ve çocuğun suç işleme kastı ile hareket ederek, hekimi darp ettiğini sabit görerek, 2.000-TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Daha önce sabıkası bulunmayan hasta yakını hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek, 3 yıl denetim süresi verildi.

İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!