Yandaşların iddialarının iftira olduğu bir kez daha ortaya çıktı


  • Aralık 11, 2019
  • 1101

İstanbul Tabip Odası’nın 15 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulu Oda tarihinde görülmemiş bir kara propaganda saldırısı altında yapılmıştı.

Seçimleri hakkıyla kazanamayacağını bilen bir yandaş grubun “İstanbul Tabip Odası’nda ölüler seçmen yapılmış.” iddiası önce Akşam ve takiben Takvim, Yeni Akit gibi yandaş gazetelerde geniş yer bulmuş, günlerce sürmanşet yalanlar yayınlanmış, ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan haberleri ihbar kabul ederek soruşturma başlatmıştı.

Açılan soruşturma, ihbarı yapan yandaş listeyi heyecanlandırmış, seçimleri iptal ettirecekleri, tabip odasını belki bu yolla ele geçirecekleri hevesine kapılmışlardı. Hatta ihbarı yapan aynı grup İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak seçimlerin ertelenmesini talep etmişti.

Ancak İstanbul Tabip Odası seçimleri bütün bu kirli oyunlara rağmen 15 Nisan 2018 günü çok yüksek bir katılımla gerçekleştirilmiş, 4 grubun katıldığı seçimde mevcut yönetim yüzde 60’a yakın bir oy oranıyla göreve getirilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı inceleme sonucu iddiaların doğru olmadığını tespit etti ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Böylece aradan geçen bir buçuk yılın ardından yandaşların iftiralarının yalan olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 

Sözlerine, fikirlerine güvenmek yerine iftira ve kara propagandaya sarılanlar, yalancılığı meslek edinen yandaş kalemler, İstanbul Tabip Odası’na iftira atan yandaş seçim grubu utandı mı bilmiyoruz ama hekimlerin iradesi bir kez daha tescillenmiş oldu.

Bu vesileyle o dönemin Yönetim Kurulu’nda yer alan arkadaşlarımızın yaptığı açıklamanın son cümlesini bir kez daha tekrar ediyoruz: “İstanbul Tabip Odası seçimlerine ve hekimlerin iradesine hiçbir güç gölge düşüremez.”

İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

10 Nisan 2018 tarihli İTO Yönetim Kurulu açıklaması için tıklayınız.

 


Bu HABERİ Paylaş!