Hekime Yönelik Şiddetin Failleri Suç İşlemeye Devam Ediyor


  • Şubat 07, 2020
  • 1438

Denetim süresi içinde yeniden suç işleyen saldırgan, hapis cezası ile cezalandırıldı.

Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde görev yapan hekim, kimliksiz çocuğa iğne yapamayacağını belirttiği için, çocuğun anne ve babası ile ablasının sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kalmıştır.

Hekime yönelik saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınları hakkında açılan dava, İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüş ve yargılama sonucunda 17.01.2014 tarihinde her üç hasta yakını da ayrı ayrı hapis ve para cezaları ile cezalandırılmıştı.

Bir sanık yönünden, yaralama suçundan 3.000-TL adli para cezası, hakaret suçundan 10 ay hapis cezası, silahla tehdit suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmiş ve ceza ertelenmemiş, sanığın cezası infaz edilmişti.

Sanıklardan diğer ikisinin daha önce sabıkası bulunmadığından hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanıklar 5 yıl denetim süresine tabi kılınmıştı.

Denetim süresi içinde olan sanıklardan biri, bu süre içinde yeniden suç işlediğinden, İstanbul Anadolu 52. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hekime yönelik şiddet dosyası yeniden görüldü.

Yargılama neticesinde 24.01.2020 tarihinde sanık hakkında bu kez hükmün açıklanması geri bırakılmaksızın ve erteleme hükümleri uygulanmaksızın, hekime yönelik hakaret suçundan 10 ay, tehdit suçundan 5 ay hapis cezası verildi. Karar kesinleştiğinde hapis cezaları infaz edilecek.

İstanbul Tabip Odası

Hukuk Bürosu


Bu HABERİ Paylaş!