Hekime Şiddet Cezasız Kalmadı!


  • Şubat 07, 2020
  • 1585

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dahiliye uzmanı olarak görev yapan Dr. Yeşim Elikara 17.01.2019 günü poliklinik yaptığı sırada, tahlil sonuçlarını göstermek için gelen Senem Taşın, randevulu hastaları beklemek istememiş ve kendisine öncelik verilmesi konusunda ısrarcı olmuştur. Ardından da “Sen kim oluyorsun, bakmak zorundasın, eşek gibi bakacaksın” gibi sözlerle hekime hakaret ederek uzaklaşmıştır. Hekim, sekretaryayı arayıp kendisine hakaret eden hastanın kaydının başka bir hekime alınmasını istemiştir. 

Yaklaşık 1,5 saat sonra yeniden gelen şahıs, içeride hasta bulunmasına rağmen yine hekimin odasına girmiş, çıkması istendiğinde “çıkmıyorum” diyerek oturmuş, hekimin güvenliği araması üzerine de kalkıp göğsüne yumruk atmış ve kollarını bileklerini sıkarak darp etmiştir. Güvenlik görevlileri gelerek şahsı odadan çıkartmıştır. 

Saldırgan hakkında hakaret ve kasten yaralama suçlarından dava açılmış ve dava Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştür. Mahkeme, 31.01.2020 tarihinde sanığa, kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 6.080-TL adli para cezası ile kasten basit yaralama suçundan 3.000-TL adli para cezası vermiştir. Sanığın daha öncesinde sabıkası olmadığı için hükmün açıklanması geri bırakılmış ve sanık beş yıl denetim süresine tabi kılınmıştır.  

 


Bu HABERİ Paylaş!