Prof. Dr. Murat Dilmener’i Unutmayacağız. Sevgi ve Saygıyla…


  • Mayıs 04, 2020
  • 5749

İstanbul Tıp Fakültesi (İTF) 1991-1998 dönemi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, 1999-2008 dönemi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener’in Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi büyük üzüntü yarattı.

Prof. Dr. Murat Dilmener için, uzun yıllar görev yaptığı, iz bıraktığı İstanbul Tıp Fakültesi’nde, 4 Mayıs 2020, Pazartesi günü bir saygı etkinliği gerçekleştirildi. İstanbul Tabip Odası’nın (İTO) çağrısıyla gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda öğretim görevlisi ve sağlık çalışanının yanı sıra İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, TTB Eski Başkanlarından Prof. Dr. Raşit Tükel, İTO Yönetim Kurulu Üyeleri, İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Oral Öncül, İTF Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, İTF İç Hastalıkları AD Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Nalçacı da katıldı.

İTO Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip’in “Hocamız hepimiz için; öğrencileri, asistanları, çalışma arkadaşları ve hastaları için hep örnek bir hekim oldu. Kendisini hürmetle, saygıyla anıyoruz. Ne yazık ki hocamızı Covid-19 sebebiyle kaybettik. Bu dönemde kaybettiğimiz bütün sağlık çalışanları, İstanbul Tıp Fakültesi’nde kaybettiğimiz tüm hocalarımız adına hepinizi 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” sözleri ardından saygı duruşu gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İTF Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek şunları söyledi: “Murat Dilmener Hoca öğrenciliğimizden, asistanlığımızdan başlayarak meslek hayatımızın her aşamasında bize emeği olan, bizim yanımızda olan, çözüm odaklı bir insandı. 1970’li, 80’li yılların klinik pratiğinde yetişmiş, klinisyenliği özümsemiş, fizik muayene ve anamnezle hastanın tanısını koyacak kadar gelişmiş yetenekleri olan doktorların son temsilcilerindendi. Bu aşamada insani değerlere vermiş olduğu önem bizlere örnek teşkil etmişti. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağız. Onun bize bırakmış olduğu mirası sürdüreceğiz.”


Bu HABERİ Paylaş!