Yayın Kurulundan


  • Hekim Sözü Eylül-Ekim 2020
  • 554

PDF formatında okumak için tıklayınız.

Saray/AKP iktidarı COVİD-19 ölümlerini gizleyerek kendisine “başarı hikayesi” çıkarmaya çalışırken TTB de gerçekleri açıklamaya devam ediyor ve bu durumun iktidar cephesini fena halde kızdırdığı görülüyor.

Onlar ne derse desin doğruları söylemekten vaz geçmeyeceğiz. Çünkü, bu ayki dosyamızın başlığında da yazdığımız gibi; “Onlar başarı hikayesi anlatadursun, biz ÖLÜYORUZ!”

Dosyamız Dr. Eriş Bilaloğlu’nun durum tahliliyle yetinmeyip bu durumdan çıkış için yapmamız gerekeni de gösteren “Pandemi İttifakı” yazısıyla başlıyor. Sonra TTB COVİD-19 İzleme Kurulunun 6. Ay Değerlendirme Raporunun Dr. Osman Öztürk ve Dr. Özgür Karcıoğlu tarafından kaleme alınan kamu hastaneleriyle ilgili bölümünden geniş bir özet yer alıyor. Dr. Raşit Tükel’in “Salgının Sağlık Çalışanları Üzerine Ruhsal Etkileri” başlıklı yazısının ardından DİSK Başkanı, meslektaşımız Dr. Arzu Çerkezoğlu’nun “COVİD-19 ve Çalışma Yaşamına Etkileri” yazısını okuyabilirsiniz. Dosyamızda yer alan son iki yazı Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Tarhan’ın “Bir virüs yapıtı olarak Homo sapiens” ve Dr. İsmail Gönen’in “Pandemide Aşı Stratejileri; SARS-COV 2’ye karşı geliştirilen aşılarda güncel durum” başlıklarını taşıyor.

Bu sayıda dosya dışı yazılarda TTB’nin çağrısıyla 14-18 Eylül tarihlerinde arasında yakalarımızda siyah kurdelalarla gerçekleştirdiğimiz “Yönetemiyorsunuz! Tükeniyoruz!” eylemleri, İTO ve TTB seçimleri, Çam ve Sakura Şirket Hastanesi hekimlerinin eylemleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilen Heybeliada sanatoryumuyla ilgili basın açıklaması, değerli sanatçı Rutkay Aziz’in 27. Adana Altın Koza Film Festivali’nde aldığı Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü TTB ve tüm sağlık çalışanlarına adamasıyla ilgili Odamızda yapılan törenin haberini bulabilirsiniz.

Kadın sayfalarımızda Dr. Süheyla Ağkoç’un Kadınlar Birlikte Güçlü ekibinden Tülay Korkutan ve Nazlı Andan’la yaptığı röportajı; Etik sayfalarımızda TTB Etik Bildirgelerinden Hekim Hakları Bildirgesini; Hukuk sayfalarımızda Av. Oya Öznur’un “Pandemide Yeni Açılan Hastaneler ve ‘Görevlendirme’ İşlemleri”, Kültür Sanat sayfalarımızda Beral Madra’nın “Pandemi Sürecinde Kültür ve Sanat Politikası” başlıklı yazılarını okuyabilirsiniz. Kitap sayfamızda ise Bursa Tabip Odası’nın yayınladığı Multidispliner COVİD-19 Pandemisi kitabı yer alıyor.

Yazıları bitirdikten sonra ise Çağatay Güler Hocamızın hazırladığı Bulmaca sizleri bekliyor.

Yayın Kurulu olarak sizlere her sayıda daha iyi bir dergi ulaştırma çabamız devam ediyor. Bu arada İTO ve Hekim Sözü ailemiz de büyüyor. Bilgi İşlemcimiz Mithat Hamarat ve masaüstü yayıncımız Alaattin Timur geçtiğimiz günlerde baba oldular. Kendilerini ve eşlerini kutluyor; sevgili Uzay’a ve Ekim’e “Hoş geldin bebek” diyoruz.

Gelecek sayılarda görüşmek üzere.


Bu İÇERİĞİ Paylaş!