SARS CoV-2’de Tehlikeli “Mutasyon”: Beyazıt’ta Bulaşmıyor, Kadıköy’de Bulaşıyor(!)


  • Şubat 03, 2021
  • 6727

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyelerinin kayyum rektöre karşı mücadelesi toplumdan büyük destek görerek devam ediyor.

İstanbul Tabip Odası’nın da bileşenleri arasında bulunduğu İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri “Kayyum Rektöre Direnen Boğaziçi Hepimiziz!” sloganıyla 2 Şubat 2021, Salı günü saat 18.00 için Kadıköy Rıhtımı’nda basın açıklaması çağrısı yaptı. Ancak bu yasal, demokratik ve barışcıl gösteri hakkı emniyet güçleri tarafından biber gazı, plastik mermi ve kaba şiddet kullanılarak engellendi ve 104 kişi göz altına alındı.

Basın açıklaması öncesinde diyalog kurmaya çalıştığımız İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri engellemeye gerekçe olarak Kadıköy Kaymakamlığı’nın aynı gün saat 14.36’da “kamuoyuna saygıyla” duyurduğu şu açıklamayı gösterdiler:

“Bazı sivil toplum kuruluşları ve toplulukların sosyal medya hesapları üzerinden; 02.02.2021 Salı (bugün) günü saat 18:00’da ve önümüzdeki günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı anlaşılmıştır.

Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden; Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda yedi (7) gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü YASAKLANMIŞTIR.”

Oysa daha bir gün önce dinci gericiler ellerinde şeriat bayrakları ve “Cenk, Cihat, Şehadet!” sloganlarıyla Beyazıt Meydanı’nda basın açıklaması yapmışlardı.


Ve gene daha bir gün önce AKP Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin kapalı salonlarda toplanan kongrelerine bağlanmış ve partililerine “Salgına rağmen salonları tıklım tıklım doldurdunuz” diyerek teşekkür etmişti.


Soruyoruz:


SARS CoV-2’de Beyazıt’ta bulaşmayıp Kadıköy’de bulaşan, kapalı salonlarda bulaşmayıp açık alanlarda bulaşan, AKP kongrelerinde bulaşmayıp AKP karşıtı protestolarda bulaşan tehlikeli bir mutasyon mu tespit ettiniz?


Uyarıyoruz:


Pandemiyle Mücadeleyi Baskı Politikalarınıza, İstibdat Emellerinize Alet Etmeyin!


Tekrarlıyoruz:


Baş Eğmeyeceğiz! Aşağı Bakmayacağız!


İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU


Bu HABERİ Paylaş!