20 Ekim Çarşamba Günü Hastanelerimizde “Sağlık 5 Dakikaya Sığmaz” Çağrısını Yükseltiyoruz


  • Ekim 14, 2021
  • 1585

Değerli Meslektaşlarımız,

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), vatandaşların, istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri ve 5 dakikada bir randevu verecek şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Hekime hastasını muayene için 5 dakika zaman tanınması hekimlik ilkeleri ve etiği açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Bu durum hekim-hasta ilişkisini daha da zedeleyecek, yaşadığımız tükenmişliği derinleştirecek, sağlıkta şiddeti artıracaktır.
Halkın sağlığını yok sayan, hekimlik mesleğinin icra edilmesine engel olan bu uygulamaya karşı vatandaşları bilgilendirmek, itirazlarımızı, önerilerimizi dile getirmek ve görünür kılmak amacıyla çalıştığımız hastanelerde alkışlı protesto etkinlikleri yapılacaktır.
Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla tüm ülkede olduğu gibi İstanbul’da da 20 Ekim 2021, Çarşamba günü 12.30’da “Sağlık 5 Dakikaya Sığmaz” çağrısıyla hastanelerimizde basın açıklaması ve alkışlı protesto etkinliği gerçekleştireceğiz.

İstanbul’daki merkezi etkinlik aynı gün 12.30’da Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılacaktır.

Etkinliklerde kullanmak üzere hazırlanan yaka kokartı, el ilanı ve afişlere yazımız ekinden ulaşabileceğiniz gibi Odamızdan da (basılı olarak) temin edebilirsiniz.

Saygılarımızla,
İstanbul Tabip Odası
Yönetim Kurulu

Yaka kokartı için tıklayınız.

Afiş için tıklayınız.

El ilanı için tıklayınız.


Bu HABERİ Paylaş!