Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam!


  • Hekim Sözü Ocak-Şubat 2022
  • 373

COVID-19 pandemisi dünyada iki yılını doldurdu. Türkiye’de de ilk vakanın açıklanmasından bu yana geçen zaman iki yılı buluyor.
Pandemi de, vakalar da, ölümler de ne yazık ki durdurulamıyor.
Salgının başından beri gerekli önlemleri almayan sağlık Bakanlığı şimdilerde daha hala Faz 3 sonuçları açıklan(a)mayan inaktif yerli aşıyı pazarlamaya çalışıyor.
Gerçekleri söyleyenlere ise hiç tahammülleri yok.
Türk Tabipleri Birliği Turkovac’la ilgili bilimsel açıklamaları nedeniyle gene iktidar partisi ve küçük ortağının hedefi oldu.
Hıfzıssıhha Enstitüsü’nün de bizzat AKP iktidarı döneminde kapatıldığını biliyoruz.
Ülkemizin kendi aşısını kendisinin üretmesi gerektiğini yıllardır söylüyoruz. Bunun yapılmasından tabii ki büyük sevinç duyarız.
Ama bilimsel olmayan politikalara da her zaman olduğu gibi karşı çıkarız.
Onlar ne derlerse desinler, hekimler ve hekim örgütü olarak bilimin gereklerini ifade etmeye, gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.
Türk Tabipleri Birliği’nin yanındayız!
***
Yeni yıl yeni zamlarla geldi.
Hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik bütün toplum kesimlerine hayatı yaşanılmaz kılıyor.
Yirmi yıldır iktidarda olan AKP, zengini daha zengin yapmaktan, ülkenin bütün kaynaklarını “Beşli Çete”ye aktarmaktan başka bir şey yapmadı. (Bir de dinci, gerici politikalarını yukarıdan aşağıya bütün topluma dayattı.)
Gençlerimiz işsiz, insanlarımız aç.
Pazara, markete gitmeye korkuyoruz. Tasarruf yapmak bir yana günlük hayatımızı sürdürmekte zorlanıyor, gelecekle ilgili planlarımızı sürekli erteliyoruz.
Şimdi gene krizin bütün yükü bizlerin üzerine yıkılıyor.
O nedenle aylardır ülkenin dört bir yanından aynı çığlık yükseliyor:
Geçinemiyoruz!
***
Ekim ayında “Emek Bizim Söz Bizim/Karanlığa Karşı Önlüğümüzün Beyazına, Özlük Haklarımıza, Halkın Sağlık Hakkına Sahip Çıkıyoruz!” diyerek yola çıktık.
Hastanelerde basın açıklamaları, İstanbul’dan Ankara’ya Beyaz Yürüyüş, Ankara’da Beyaz Forum, 15 Aralık’ta tüm Türkiye’de Beyaz G(ö)REV.
Aylardır haklarımız için mücadele ediyoruz.
İktidar partisinin cevabı ise önce Meclis’e bir düzenleme getirip sonra geri çekmek oldu. Ocak ayının ikinci haftasında tekrar getirileceği söylenen düzenlemeden ise hala bir haber yok.
Birkaç eylem yapıp, tepkimizi gösterip susacağımızı sanıyorlar ama yanılıyorlar.
Taleplerimizden vazgeçmediğimizi göstermek için 26 Ocak’tan itibaren TTB’de nöbetteydik. Nöbet bitiminde, 4 Şubat günü de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önünde taleplerimizi muhataplarına ilettik.
8 Şubat’ta bir kez daha bütün Türkiye’de G(ö)REVdeydik. Yağmura, soğuğa, olumsuz hava koşullarına rağmen vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz!
Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam!


Bu İÇERİĞİ Paylaş!