Hastane Ziyaretlerimiz Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle Devam Etti


  • Eylül 23, 2022
  • 952

İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu’nun hastane ziyaretleri Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’yle devam etti.
15 Eylül 2022, Perşembe günü gerçekleştirilen ziyarette İTO Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Dr. Ertuğrul Oruç ve İTO Temsilciler Kurulu Divan Başkanı Dr. Yavuz Altunkaynak yer aldı.

Hekimlik alanında yaşanan sorunları yerinde gözlemlemek ve meslektaşlarımızla buluşmak üzere gerçekleştirilen ziyarette İTO heyeti, meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunlara, çalışma koşullarına ve sağlık ortamının bulunduğu duruma dair hastane Asistan ve Uzman Hekimleri ile buluşarak görüş ve önerilerini dinledi.

İTO heyeti Ekim ayında bir kez daha hastaneye ziyaret gerçekleştirmek üzere ayrılmadan önce Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam ile de görüştü.

Başhekim ile yapılan görüşmede, hekimlerin acil taleplerini Bakanlığa iletmek ve dikkat çekmek için yapılan G(ö)REV eylemlerine katılan meslektaşlarımıza açılan soruşturmalar ve yeni çıkarılan Ek Ödeme Yönetmeliği’nde öngörülen disiplin cezası alan hekimlere ek ödeme kesintisi yapılması mevzusu konuşuldu. İstanbul Tabip Odası olarak bu uygulamaların kabul edilemez olduğu belirtildi. Hukuki yollara gerek kalmadan hastane yönetiminin soruşturmaları geri çekmesi ve böylece meslektaşlarımızın mağdur edilmemesi talep edildi.

Ayrıca Dr. Sağlam’dan, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul Tabip Odası hastane temsilci seçimine yardım ve desteği istendi.


Bu HABERİ Paylaş!